Saksa välieriin tenniksen Davis Cupissa

Tenniksen maajoukkuekisassa Davis Cupissa Saksa on toinen joukkue, joka on edennyt välieriin eli neljän parhaan joukkoon.

Tiistaina Innsbruckissa Saksa löi Ison-Britannian otteluvoitoin 2-1. Daniel Evans otti briteille kaksinpelivoiton, mutta Struff tasoitti puntit kaatamalla Cameron Norrien.

Ratkaisu tuli nelinpeliottelussa, jossa pari Krawietz-Pütz voitti brittikaksikon Salisbury-Skupski.

Saksan joukkueen kapteenina toimii Michael Kohlmann, joka pelasi takavuosina nelinpeliä Jarkko Niemisen parina. Kohlman helpottui, kun Krawietz ja Pütz hoitivat homman kotiin.

– Ottelupallon jälkeen näin, miten paineet purkautuivat. Olen superonnellinen. Viimeksi Saksa meni näin pitkälle vuonna 2007. Se oli viimeinen vuosi, jolloin pelasin itse, Kohlmann kommentoi.

– Joukkueemme on paljon parempi kuin silloin, joten ansaitsimme voiton. Olen äärimmäisen iloinen ja äärimmäisen ylpeä, hän vakuutteli.

Välierissä Saksa kohtaa joko Venäjän tennisliiton tai Ruotsin. Joukkueet kohtaavat torstaina.

Ensimmäinen välieräjoukkue oli Kroatia, joka yllätti Italian. Kroatian seuraava vastustaja on Serbia tai Kazakstan. Niiden välinen paremmuus selviää keskiviikkona.

Davis Cup on yksi maailman perinteikkäimmistä urheilutapahtumista. Ensimmäisen Davis Cupin pelasivat USA ja Iso-Britannia vuonna 1900 eli 121 vuotta sitten. Kansainvälisen tennisliiton ITF:n laskujen mukaan Davis Cup on maailman suurin joukkueurheilukisa – vuonna 2020 oli mukana maajoukkueet peräti 142 eri maasta.

Yhdysvallat on Davis Cupin historian menestyksekkäin maa. Sillä on 32 mestaruutta. Kakkosella, Australialla, on 28 turnausvoittoa.

Naisten maajoukkueturnaus on nimeltään Billie Jean King Cup, joka tunnettiin aiemmin Federation Cupina. Vuonna 2021 mestaruuden vei Venäjän tennisliitto.