Serena Williams ei pelaa Australian avoimessa tennisturnauksessa 2022

Tennistähti Serena Williams jättää Australian avoimen tennisturnauksen 2022 väliin.

Williams ja Australian avoimet ilmoittivat asiasta keskiviikkona.

– Kuunneltuani lääkintätiimini ohjeita olen päättänyt vetäytyä Australian avoimista. Tällainen päätös ei ole koskaan helppo. Toisaalta en ole fyysisesti siinä kunnossa, että voisin kilpailla, Williams kertoi.

– Melbourne on yksi suosikkikaupungeistani, ja odotan aina Australian avoimissa pelaamista. Kaipaan kannattajien näkemistä, mutta toisaalta odotan innokkaasti sitä, että pääsen palaamaan kentille ja esiintymään parhaalla tasollani, lisäsi Williams.

Williams, 40, on 23-kertainen Grand Slam -turnauksen voittaja kaksinpelissä. Australian avoimet hän on voittanut seitsemän kertaa.

Terveydellisten, urheilullisten ja perhesyiden vuoksi Serena on ollut pitkiä aikoja poissa tenniksen WTA-kiertueelta. Hän on tällä hetkellä tenniksen maailmanlistalla sijalla 41.

Myös Bianca Andreescu on varmasti poissa Australian avoimista.

Miesten turnauksessa jännitetään, osallistuuko maailman ykkönen Novak Djokovic. Koronaviruspandemian vuoksi Australiassa on tiukat terveysturvallisuustoimet, eikä Djokovic ole kertonut, onko hän saanut virusrokotukset.

Australian avoimet (Australian Open) on yksi tennisvuoden neljästä Grand Slam -turnauksesta. Australian avoimet pelataan kovapintaisilla kentillä Melbournessa.

Vuonna 2021 Australian avoimissa kaksinpeliturnaukset voittivat Novak Djokovic ja Naomi Osaka. Vuonna 2022 Australian avoimet pelataan 17.-30. tammikuuta.

Muut kolme tenniksen vuotuista Grand Slam -turnausta ovat Ranskan avoimet, Wimbledon ja US Open.