Laura Hietaranta esiintyi upeasti tennisjunioreiden huipputurnauksessa

Laura Hietaranta pelasi upeasti tenniksen arvostetussa junioriturnauksessa Yhdysvalloissa.

Hietaranta, 17, raivasi tiensä välieriin eli neljän parhaan joukkoon Orange Bowl International Tennis Championshipissa. Turnaus pelattiin Floridassa.

Turnaus on yksi maailman merkittävimmistä junioreiden tenniksessä.

Torstaina Hietaranta kukisti kolmannen kierroksen ottelussa USA:n Clervie Ngounouen suoraan kahdessa erässä. Ottelu päättyi lukemin 6-3, 6-3.

Voitto oli suomalaiselle merkittävä, sillä Ngounoue (8.) on sijoitettu turnauksessa korkeammalle kuin Hietaranta (12.).

Hietarannan seuraava haaste oli Mia Kupres. Sijoittamattoman kanadalaisen junioriranking on 91. Hietaranta on ITF:n juniorirankingissa 42:ntena. Hietaranta vei ottelun nimiinsä kolmen erän taistelun päätteeksi.

Välierissä Hietaranta hävisi Venäjän Diana Shnaiderille tuloksella 2-6, 1-6.

– Tänään tuntui, että olisin pystynyt haastamaan paremmin. Peli kokonaisuudessaan ja pallorallit olivat tiukempia kuin lukemat näyttävät. Vastustaja pelasi virheettömästi ja todella hyvin, samaan aikaan itselläni ei ollut ihan niin hyvä päivä, Hietaranta sanoi Tennisliiton verkkosivuilla.

Junioreiden tenniskiertueella Hietaranta on voittanut neljä turnausta. Viimeisin on vuodelta 2019.

Orange Bowl International Tennis Championship pelataan massakentillä Plantationin paikkakunnalla Floridassa. Perinteitä riittää, sillä turnaus perustettiin vuonna 1947.

Turnausvoittajien historialista 18-vuotiaiden sarjassa on komeaa luettavaa. Luettelosta löytyvät muiden muassa Gabriela Sabatini, Mary Joe Fernandez, Caroline Wozniacki, Bianca Andreescu ja Coco Gauff.

Vuosien varrella poikien turnauksen ovat voittaneet esimerkiksi Roger Federer, Björn Borg, John McEnroe, Andy Roddick ja Dominic Thiem. Vuonna 2018 kisan vei nimiinsä Suomen Otto Virtanen.