Emil Ruusuvuori aloitti tennisvuoden 2022 voitokkaasti

Suomen nuori tennistähti Emil Ruusuvuori on avannut ATP-kautensa 2022. Avausottelussa tuli makea voitto.

Ruusuvuori pelaa Melbourne Summer Set -turnauksessa Australian Melbournessa. Kisan ensimmäisellä kierroksella hän voitti Sebastian Baezin. Tulos kirjattiin 7-6, 6-1.

Argentiinalainen Baez pani kampoihin hyvin ensimmäisessä erässä, mutta toisessa suomalainen meni menojaan. Ruusuvuori sai ykkössyötön erinomaisesti ruutuun ja voitti lisäksi jokaisen kakkossyötöstään lähteneen pisteen (viisi).

Melbournessa Ruusuvuori, 22, on päässyt harjoittelemaan itsensä Rafael Nadalin kanssa.

Seuraavaksi Ruusuvuori saa vastaansa Jordan Thompsonin. Ruusuvuoren ranking on 95 ja Thompsonin 75.

Keskiviikkona Melbournessa voiton otti myös Henri Laaksonen. Hän meni jatkoon Benoit Pairen jouduttua luovuttamaan kolmannessa erässä.

Laaksosen (ATP-98) seuraava vastustaja on Jaume Munar (ATP-77).

Melbourne Summer Set on osa ATP-kauden 2022 ensimmäistä turnausviikkoa. Palkintorahaa on jaossa yhteensä 521 000 dollaria, ja mestarin osuus siitä on 87 370 dollaria.

Ykkössijoitettuna pelaa Nadal. Hänen avausvastustajansa on Ricardas Berankis.

ATP-kiertuetta pelataan tällä viikolla myös Adelaidessa. Lisäksi käynnissä on maajoukkueturnaus ATP Cup, jota käydään Sydneyssä.

Kauden Grand Slam -avaus, Australian avoimet, käynnistyvät 17. tammikuuta.