Australian avoimet: Emil Ruusuvuori saa kovan vastustajan

Emil Ruusuvuori kohtaa Australian avoimen tennisturnauksen ensimmäisellä kierroksella Felix Auger-Aliassimen.

Kanadalainen Auger-Aliassime, 21, on yksi maailman parhaista nuorista tennispelaajista. Hän on tenniksen maailmanlistalla sijalla yhdeksän.

Auger-Aliassime oli vastikään voittamassa maajoukkueturnaus ATP Cupia Kanadan väreissä. Hänellä ei ole vielä ATP-kiertueelta henkilökohtaisia turnausvoittoja. Loppuottelussa hän on esiintynyt kahdeksan kertaa.

Ruusuvuori on ATP-rankingissa sijalla 90. Hän avasi kauden 2022 loistavasti edeten Melbournessa välieriin. Välierissä hän pelasi hyvin, mutta hävisi Rafael Nadalille. Suomalaispelaaja ja Auger-Aliassime eivät ole kohdanneet ATP-tasolla.

Auger-Aliassime on hyväraaminen, oikeakätinen urheilija, joka käyttää kahden käden rystylyöntiä. Vahvasta kämmenlyönnistä tuttu pelaaja viihtyy erityisen hyvin kovilla pelialustoilla. Auger-Aliassime, jonka idoli on Roger Federer, aloitti tennisammattilaisena vuonna 2017.

Melbournessa pääsarjat alkavat maanantaina. Ruusuvuoren ja Auger-Aliassimen välinen ottelu ei ole maanantain ohjelmassa, joten se pelataan todennäköisesti tiistaina.

Rankka oli arpaonni myös Henri Laaksosella. Suomalais-sveitsiläinen pelimies saa vastaansa Daniil Medvedevin, joka kuuluu koko turnauksen suurimpiin ennakkosuosikkeihin. Medvedev on maailmanlistalla toisena.

Laaksonen ja Medvedev kohtaavat todennäköisesti tiistaina.

Australian avointen 2022 turnauskaaviot arvottiin torstaina: