Australian avoimet: 10 ottelutärppiä avauskierrokselle

Australian avoin tennisturnaus alkaa maanantaina. Seuraavassa pääsarjan ensimmäisen kierroksen kymmenen kiinnostavaa ottelua.

Novak Djokovic – Miomir Kecmanovic: Tämä on Australian avoimien alla mielenkiintoisin ottelu, mutta ei ehkä sisältönsä takia. Mielenkiinnon kohde on se, pääseekö Djokovic mukaan kisaan lainkaan. Vielä perjantaina hänen viisumitilanteensa oli avoin.

Nikoloz Basilashvili – Andy Murray: Aina, kun Sir Andy saapuu kentälle, yleisö innostuu. ATP-turnaus Sydneyssä näytti, että skotti on vireessä. Basilashvili on vaarallinen kaveri ja antaa varmasti täyden vastuksen.

Mikael Ymer – Stefanos Tsitsipas: Kreikkalainen tennisjumala Tsitsipas saa vastaansa sähäkän ruotsalaisen ja maansa ykkösen. Tsitsipasin sopii odottaa menevän pitkälle, mutta Ymeriä vastaan ei tule mitään ilmaiseksi.

Emil Ruusuvuori – Felix Auger-Aliassime: Suomen ykköstähdellä olisi voinut olla vähän armollisempikin arpaonni. Nyt vastakkain asettuvat kaksi nuorta ja eteenpäin vahvasti pyrkivää urheilijaa. Alkuvuodesta molemmat ovat osoittaneet loistavaa kuntoa. Auger-Aliassime on varsin selkeä ennakkosuosikki. Ruusuvuorella on silti kaikki saumat hyvään tulokseen.

Henri Laaksonen – Daniil Medvedev: Arpaonnesta puheen ollen… Laaksoselle ei liene luvassa kuin kiusantekijän rooli, sillä Medvedev kuuluu maailman parhaisiin tennispelaajiin ja Australian avoimien suurimpiin ennakkosuosikkeihin. Erävoitto olisi Laaksoselle kova juttu.

Naisten kaksinpeli

Barbora Krejcikova – Andrea Petkovic: Petkovicia, suosittua ja hauskaa persoonallisuutta, seuraisi turnauksessa pitempäänkin. Krejcikova on kuitenkin tennistaivaan vahvimmin nousevia nimiä, joten 34-vuotias saksalainen tanssahtelee laulukuoroon.

Sofia Kenin – Madison Keys: Kenin voitti Australian avoimet kaksi vuotta sitten, mutta sen jälkeen ovat olleet Grand Slam -menestykset vähissä. Nyt tulee Yhdysvaltain paikalliskamppailussa vastaan Keys, jonka Grand Slam -otteet ovat olleet heikkoja sitten Ranskan avoimien puolivälieräpaikan 2019.

Anett Kontaveit – Katerina Siniakova: Tämä ottelu saattaa kehittyä vaikka ensimmäisen kierroksen tasokkaimmaksi. Kontaveit on sijoitettu kuudenneksi. Siniakovan parhaat avut ovat nelinpelissä. Kaavio on kiinnostava, sillä jo toisella kierroksella saatetaan nähdä Kontaveitin ja Clara Tausonin otatus.

Sloane Stephens – Emma Raducanu: Huima taisto tuloillaan. Raducanu voitti US Openin viime vuonna sensaatiomaisesti, mutta hänen iskukykynsä on melkoinen kysymysmerkki. Stephens pelaa passiivisesti, eikä hänen puolustustaan ole helppo murtaa.

Angelique Kerber – Kaia Kanepi: Kokeneiden tennissankareiden kohtaaminen. Kerber, 33, on ennakkosuosikki, mutta Kanepi, 36, on aina yllätysvalmis.