”Ruusuvuori on hyväkuntoinen pelaaja, joka pitää palloralleista” – vastustajan valmentaja arvioi Suomen tennistähden

Emil Ruusuvuori ja Felix Auger-Aliassime kohtaavat Australian avoimessa tennisturnauksessa. Ottelu käydään tiistaina, jos aikataulu pitää.

Kanadalainen Auger-Aliassime, tenniksen maailmanlistan yhdeksäs, on kamppailuun selkeä ennakkosuosikki. Pelaajan valmentaja Frederic Fontang tiedostaa, ettei ottelu tule silti olemaan helppo.

– Ruusuvuori on nuori ja hyväkuntoinen pelaaja. Hän pitää palloralleista, joten Felixin on puskettava tosissaan, Fontang sanoi kanadalaismedia TSN:n lähetyksessä.

– Ruusuvuori ei ole loistava syöttäjä, joten Felixin täytyy kiinnittää siihen huomiota. Felixin on pelattava omaa, vahvaa peliään ja oltava kärsivällinen. Hyvä ottelu tulossa, lisäsi Fontang.

Ruusuvuori on ATP-rankingissa sijalla 90. Hän avasi kauden 2022 loistavasti edeten Melbournessa välieriin. Välierissä hän pelasi hyvin, mutta hävisi Rafael Nadalille. Suomalaispelaaja ja Auger-Aliassime eivät ole kohdanneet ATP-tasolla.

Kauteen valmistautuminen ei ollut aivan täysipainoista, mutta Ruusuvuori tähdentää kaiken olevan nyt reilassa.

– Vamman takia emme päässeet heti tennikseen kiinni off-seasonilla, mutta fysiikkaa tuli tehtyä sitäkin enemmän. Paras viidestä -otteluihin alkaa totuttua mitä enemmän niitä pelaa. Toivottavasti tänä vuonna on näitä luvassa paljon. On otettava monta asiaa huomioon ennen ottelua, sen aikana ja jälkeen. Erityisesti kuumina pelipäivinä täytyy tankkausten olla kohdillaan, Ruusuvuori kuvailee Tennisliiton verkkosivuilla.

Auger-Aliassime, 21, oli vastikään voittamassa maajoukkueturnaus ATP Cupia Kanadan väreissä. Hänellä ei ole vielä ATP-kiertueelta henkilökohtaisia turnausvoittoja. Loppuottelussa hän on esiintynyt kahdeksan kertaa.

Auger-Aliassime on hyväraaminen, oikeakätinen urheilija, joka käyttää kahden käden rystylyöntiä. Vahvasta kämmenlyönnistä tuttu pelaaja viihtyy erityisen hyvin kovilla pelialustoilla. Auger-Aliassime, jonka idoli on Roger Federer, aloitti tennisammattilaisena vuonna 2017.

Australian avointen 2022 turnauskaaviot: