Ruusuvuori ja Auger-Aliassime kairasivat täydet viisi erää Australian avoimissa

Kanadan Felix Auger-Aliassime on pudottanut Suomen Emil Ruusuvuoren Australian avoimesta tennisturnauksesta 2022.

Kaksikko kohtasi Melbournessa tiistaina Australian avoimien ensimmäisellä kierroksella. Ratkaisun löytymiseen vaadittiin täydet viisi erää.

Lopputulos oli Auger-Aliassimen hyväksi 6-4, 0-6, 3-6, 6-3, 6-4.

Auger-Aliassime vei ottelun ensimmäisen erän hyväkseen, mutta kadotti sen jälkeen otteensa täysin. Ruusuvuori pelasi päättäväisesti, nollasi vastustajansa toisessa erässä ja vei kolmannen pelein 6-3.

Ruusuvuori oli pelaajista aggressiivisempi (voittolyönnit 38-26), mutta teki myös enemmän virheitä (ns. helpot virheet 67-52). Ratkaisuerässäkin hän oli täysillä mukana kampailussa voitosta. Käännekohdaksi osoittautui viides peli, jossa Auger-Aliassime otti pitkällisen väännön jälkeen murron.

Toisen ja kolmannen erän yksipuolisuus näkyy tilastoissa mielenkiintoisesti: Ruusuvuori voitti ottelussa 138 pistettä, Auger-Aliassime 127.

Auger-Aliassime myönsi, että Ruusuvuori antoi täyden vastuksen.

– Ei ollut todellakaan helppoa, niin kuin tuloskin kertoo. Vastustaja pelasi hienon ottelun. Arvostan hänet korkealle, hän on mielestäni erittäin hyvä pelaaja, ja hän näytti sen tänään. Hän pakotti minut analysoimaan ja miettimään asiat uudelleen, koska hän pelasi niin hyvin, kanadalainen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Tenniksen maailmanlistan valossa tappio on Ruusuvuorelle kirvelevä. Viime vuonna Ruusuvuori voitti yhden ottelun (Gael Monfils), joten takapakkia voi hyvinkin tulla. Toisaalta kyseessä on vain pieni töyssy suomalaispelaajan menestystiellä. Äskettäinen välieräottelu Rafael Nadalia vastaan ja Auger-Aliassime -kamppailu ovat todisteita siitä, ettei maailman huippu ole Ruusuvuorelta kaukana.

– Nyt lähinnä harmittaa, sillä oli mahdollisuudet jatkoon. Lopussa tuli muutamat virheet liikaa ja vähän myös aggressiivisuus katosi, Ruusuvuori perkasi Tennisliiton verkkosivuilla.

Arpaonnella ei mennä tenniksen huipulle, mutta toki Emil Ruusuvuorelle olisi voinut toivoa ’sopivampaa’ ensimmäisen kierroksen vastustajaa. Auger-Aliassimen ranking on kovaa luokkaa, yhdeksäs.

Rankka oli arpaonni myös Henri Laaksosella. Suomalais-sveitsiläinen pelimies sai vastaansa Daniil Medvedevin, joka kuuluu koko turnauksen suurimpiin ennakkosuosikkeihin. Medvedev on maailmanlistalla toisena.

Medvedev lähetti Laaksosen laulukuoroon odotetusti suoraan kolmessa erässä. Laaksonen toki taisteli hyvin varsinkin kahdessa viimeisessä erässä. Medvedev voitti lukemin 6-1, 6-4, 7-6.