Harri Heliövaara: ”Näytimme vastustajille, miten nelinpeliä kuuluu pelata”

Harri Heliövaara ja hänen parinsa Lloyd Glasspool etenivät ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon Australian avoimen tennisturnauksen nelinpelissä.

Keskiviikkona Heliövaara ja Glasspool lähettivät parin Federico Coria – Albert Ramos-Vinolas laulukuoroon suoraan kahdessa erässä. Sijoittamattomien parien välinen ottelu päättyi lukemin 6-3, 6-3.

Toisella kierroksella Heliövaara ja Glasspool saavat vastaansa tiimin Jamie Murray – Bruno Soares. Murray ja Soares on sijoitettu Melbournessa kahdeksanneksi.

– Vuoden ensimmäinen Grand Slam lähti käyntiin vakuuttavalla voitolla, ja tappioton taika Australian avointen nelinpelissä jatkuu. Olosuhteet olivat aika haastavat kovan ja pyörivän tuulen ansiosta, mutta pidimme pään kylmänä ja näytimme vastustajille, miten nelinpeliä kuuluu pelata, Heliövaara kirjoittaa verkkosivuillaan.

Australian avointen nelinpelikaaviossa ykkössijoitettuna pelaa kaksikko Nikola Mektic – Mate Pavic. Heidän avausvastustajansa on argentiinalainen duo Bagnis-Delbonis.

Harri Heliövaara, kahden tennisuran mies

Harri Heliövaaran (s. 4.6.1989) tennisura on ollut kaikkea muuta kuin yksioikoinen.

Heliövaaran menestyksekäs junioriura huipentui Australian avoimien nuorten mestaruuteen vuonna 2007. Hänen parinaan pelasi Graeme Dyce.

Ammattilaisena Heliövaara aloitti vuonna 2009. Hän tähtäsi määrätietoisesti tenniksen maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon.

Kun tavoite ei toteutunut, vuonna 2013 opiskelu ajoi tennisuran edelle. Heliövaara jätti ammattilaistenniksen vuosien ajaksi ja palasi kehiin vuonna 2017.

Heliövaaran ura nelinpelissä nousikin ennen pitkää aivan uusiin ulottuvuuksiin. Hänen tiiminsä voitti vuonna 2021 ATP-turnaukset Moskovassa (parina Matwe Middelkoop) ja Marsellessa (parina Lloyd Glasspool).

Marraskuussa 2021 Heliövaara nousi nelinpelin rankingissa 63:nneksi.

Tenniskauden 2022 alkaessa Heliövaaralla oli Challenger- ja alemman tason turnauksista 8 kaksinpeliturnausvoittoa ja 35 nelinpeliturnausvoittoa.