Daniil Medvedev matkalla Australian avoimien voittoon?

Novak Djokovicin ollessa poissa Daniil Medvedev on ykkössuosikki Australian avoimen tennisturnauksen miesten kaksinpelissä.

Medvedev (ATP-2) selvitti kolme ensimmäistä kierrosta Melbournessa häviten vain yhden erän. Lauantaina hän iski neljännelle kierrokselle, kun Botic van de Zandschulpista tuli voitto suoraan kolmessa erässä.

– Olen todella iloinen, mutta en tietenkään halua lopettaa neljänteen kierrokseen. Grand Slam -turnauksissa jokainen kierros on äärimmäisen kova. Niin myös tänään, vaikka se ei ehkä näy lopputuloksessa. Ottelu oli paljon tiukempi kuin mitä tuloksesta voisi päätellä, Medvedev kommentoi.

Medvedev voitti ottelun lukemin 6-4, 6-4, 6-2.

Venäläisen seuraava haaste on USA:n Maxime Cressy, joka on alkukaudella osoittanut mojovia otteita. Medvedev ja Cressy eivät ole aiemmin pelanneet vastakkain.

– Ei ole oikeastaan väliä sillä, ettemme ole aiemmin kohdanneet. Täytyy silti valmistautua otteluun hyvin, Medvedev teroitti.

Medvedevin ohella suurimmat suosikit kaksinpeliturnauksen voittoon ovat Alexander Zverev ja Rafael Nadal. Neljännellä kierroksella Zverev kohtaa Denis Shapovalovin ja Nadal Adrian Mannarinon.

Australian avoimien naisten kaksinpelissä Simona Halep ja Arina Sabalenka löivät jatkoon. Turnauksen ykkössuosikki on tenniksen maailmanlistan ykkönen Ashleigh Barty, joka on voittanut kaikki ottelunsa suoraan kahdessa erässä.

Bartyn lisäksi suuria suosikkeja ovat Halep, Iga Swiatek ja Paula Badosa.

Viron ikinuori Kaia Kanepi jaksaa aina vain. Nyt hän eteni neljännelle kierrokselle voitettuaan kolmieräisessä Maddison Inglisin. Seuraavaksi Kanepi pelaa kakkossijoitettu Sabalenkaa vastaan.

Australian avointen 2022 turnauskaaviot ja tulokset: