Australian avoimet 2022: Kaikki puolivälierät selvillä

Kahdeksan parasta pelaajaa ovat selvillä Australian avoimen tennisturnauksen kaksinpeliturnauksissa.

Miesten kaksinpelissä puolivälieriin eteni vain sijoitettuja pelaajia. Viimeinen selviytyjä oli Stefanos Tsitsipas, joka kukisti hurjassa viisieräisessä Taylor Fritzin. Kamppailu kesti lähes kolme ja puoli tuntia ja loppui puolenyön tietämissä Melbournen aikaa.

Myös seuraava haaste on Tsitsipasille kova: tenniksen maailmanlistan kymppi ja maailman parhaisiin nuoriin tennispelaajiin kuuluva Jannik Sinner.

Rafael Nadal saa vasenkätisten taiturien kamppailussa vastaansa Denis Shapovalovin. Vaikka Nadal on tenniskenttien elävä legenda, ei hän aliarvioi nuorta haastajaa.

– Kuten kaikki tietävät, hän on yksi kiertueen potentiaalisimmista pelaajista, sanoo Nadal.

– Kun pelasimme muutama vuosi sitten vastakkain, sanoin, että siinä on kaveri, joka voittaa vielä monta Grand Slam -turnausta. Olen edelleen samaa mieltä, jos hän jatkaa kehittymistään. Kun hän pelaa hyvin, häntä on vaikeaa pysäyttää.

Suurin ennakkosuosikki Daniil Medvedev kohtaa Felix Auger-Aliassimen, joka pudotti avauskierroksella Emil Ruusuvuoren. Kokenut kettu Gael Monfils ottaa puolestaan yhteen Matteo Berrettinin kanssa.

Miesten puolivälierät kaavion mukaisessa järjestyksessä:

Monfils-Berrettini
Shapovalov-Nadal
Sinner-Tsitsipas
Auger-Aliassime – Medvedev

Naisten puolivälierät Australian avoimissa

Naisten puolivälieriin selvisi viisi sijoitettua ja kolme sijoittamatonta pelaajaa.

Sijoittumattomina menivät kahdeksan parhaan joukkoon Madison Keys, Alize Cornet ja Kaia Kanepi. Kokenut Kanepi teki yhden monista Grand Slam -yllätyksistään ja löi kakkossijoitettu Arina Sabalenkan katsomoon.

Kovan yllärin viritti myös Alize Cornet, joka kaatoi Simona Halepin. Cornet’lle Grand Slam -puolivälierä on pitkän tennisuran ensimmäinen. Puolan nuori tähti Iga Swiatek voitti puolestaan Sorana Cirstean.

– Ottelu lähti vähän väärällä rytmillä käyntiin, ja ensimmäisen erän jälkeen suorastaan tärisin, puolalainen sanoi.

– Stressitaso oli korkeammalla kuin aikaisemmissa otteluissa, ja siksi tunteet nousivat lopussa pintaan. Ottelu oli niin energinen, että oli vaikeaa pysytellä rauhallisena. Itken, kun voitan, ja itken, kun häviän, Swiatek veisteli.

Puolivälierien alkaessa ykkössijoitettu Ashleigh Barty on Australian avoimien selkein voittajasuosikki. Hän saa vastaansa 21:nneksi sijoitetun Jessica Pegulan.

Naisten puolivälierät:

Barty-Pegula
Krejcikova-Keys
Collins-Cornet
Swiatek-Kanepi