Tenniksen maailmanlistat Australian avoimien jälkeen

Novak Djokovic ja Ashleigh Barty jatkavat tenniksen maailmanlistan ykkössijoilla.

Barty voitti kaksinpeliturnauksen Australian avoimissa. Djokovic piti ykkösrankingin, vaikka hän ei päässyt osallistumaan kauden ensimmäiseen Grand Slam -kisaan.

Miesten maailmanlistalla kärkikolmikon täydentävät Daniil Medvedev ja Alexander Zverev.

Australian avoimissa välieriin edennyt Stefanos Tsitsipas on neljäntenä. Rafal Nadal otti Melbournessa historiallisen 21:nnen Grand Slam -turnausvoittonsa, ja hän löytyy rankingin sijalta viisi.

Emil Ruusuvuori nousi kolme sijaa (uusi ranking 87.), vaikka hän hävisi Australian avoimissa ensimmäisellä kierroksella. Vuosi sitten hän voitti kyseisessä turnauksessa yhden ottelun.

Nelinpelin maailmanlistalla ykkönen on Mate Pavic. Harri Heliövaara on 64:s.

Ashleigh Barty voitti Australian avoimet upeaan tapaan. Hän on naisten rankingin ylivoimainen ykkönen. Kärkikolmikossa ovat myös Arina Sabalenka ja Barbora Krejcikova, neljänneksi nousi Iga Swiatek. Krejcikovalle ja Swiatekille rankingit ovat uran parhaat.

Uransa parhaan sijoituksen maailmanlistalla ottaa myös Danielle Collins, joka eteni Australiassa loppuotteluun. Hänen uusi huippunoteerauksensa on kymmenes sija. Nousua edelliseen listaan tulee komeat 20 pykälää.

Paras suomalainen on Anastasia Kulikova (225).

Nelinpelilistalla kärkipaikat ottavat Australiassa voittaneet Katerina Siniakova ja Barbora Krejcikova.

ATP-turnaukset 31.1. alkaneella viikolla

Tenniksen ATP-kiertuetta kisataan alkaneella viikolla kolmessa turnauksessa. WTA-kiertueella on väliviikko.

Emil Ruusuvuori kisaa Intiassa, paikkana on Pune. Suomalaispelaajan ensimmäinen vastustaja on Jegor Gerasimov. Punessa ovat jaossa runsaan 430 000 dollarin suuruiset palkintorahat, ja ykkössijoitettuna pelaa Aslan Karatsev.

Harri Heliövaara ja hänen parinsa Lloyd Glasspool pelaavat Ranskan Montpellier’ssä. He kohtaavat tiimin Benjamin Bonzi – Hugo Nys ensimmäisellä kierroksella.

Viikon kolmas ATP-turnaus käydään Argentiinan Cordobassa massakentillä. Ykkössijoitettu on Diego Schwartzman.