Emil Ruusuvuori upeasti tenniksen ATP-turnauksen välieriin

Emil Ruusuvuori iski perjantaina välieriin tenniksen ATP-turnauksessa Intian Punessa.

Puolivälieräottelussa Ruusuvuori voitti turnauksen hallitsevan mestarin Jiri Veselyn. Ottelu päättyi lukemiin 6-3, 6-4.

Ruusuvuori on tuoreella tenniksen maailmanlistalla sijalla 87. Veselyn ranking on 80.

Kuluvan viikon tyyliin Ruusuvuori avasi ottelun erittäin vahvasti ja meni 3-0-johtoon. Yksi syötönmurto riitti erävoittoon. Toinen erä oli varsin samankaltainen. Vesely ei pystynyt haastamaan Ruusuvuoren syöttöpelejä, ja suomalainen kaappasi taas yhden syötönmurron.

– Todella tasainen ottelu. Olen todella tyytyväinen syöttöpeleihini, ne olivat avain voittoon, Ruusuvuori sanoi kenttähaastattelussa.

– Vastustajan syöttöpeleissä minulla oli pienet mahdollisuudet, ja onnistuinkin murtamaan kahdesti. Paljon on vielä hyviä pelaajia jäljellä. Yritän vain tehdä, mitä pystyn, suomalaispelaaja lisäsi.

Aiemmin Jegor Gerasimovin ja Vit Koprivan lyönyt suomalaispelaaja ei ole hävinnyt turnauksessa vielä yhtään erää. Ruusuvuori saa välierissä vastaansa puolalaisen Kamil Majchrzakin (ATP-95).

Punen-turnaus on Ruusuvuoren kolmas esiintyminen tenniksen ATP-kaudella 2022. Melbournen ATP-kisassa hän eteni hienosti välieriin, vain hävitäkseen Rafael Nadalille. Australian avoimissa Emil hävisi avauskierroksella Felix Auger-Aliassimelle.

ATP-turnaukset viikolla 5

Tenniksen ATP-kiertuetta kisataan alkaneella viikolla kolmessa turnauksessa. WTA-kiertueella on väliviikko.

Emil Ruusuvuori kisaa Intiassa, paikkana on Pune. Punessa ovat jaossa runsaan 430 000 dollarin suuruiset palkintorahat. Ykkössijoitettuna pelasi Aslan Karatsev, joka hävisi Mikael Ymerille.

Harri Heliövaara ja hänen parinsa Lloyd Glasspool pelaavat Ranskan Montpellier’ssä. He ovat edenneet välieriin.

Viikon kolmas ATP-turnaus käydään Argentiinan Cordobassa massakentillä. Ykkössijoitettu on Diego Schwartzman.