Emil Ruusuvuori taipui loppuottelussa, mutta yli 32 000 dollarin viikkopalkka lohduttaa

Emil Ruusuvuori hävisi Joao Sousalle tenniksen ATP-turnauksen loppuottelussa Intian Punessa.

Sunnuntaisessa finaalissa tulos oli Sousan hyväksi 7-6, 4-6, 6-1. ATP-tason loppuottelu oli Ruusuvuorelle, 22, uran ensimmäinen.

Sousa kuittaa turnaustittelistään 250 ATP-pistettä ja 46 175 dollaria palkintorahaa. Ruusuvuoren osuus on 150 pistettä ja 32 320 dollaria.

Ruusuvuori on viimeisimmällä tenniksen maailmanlistalla sijalla 87. Sousan ranking on 137. Kokenut portugalilainen on ollut toki parhaimmillaan sijalla 28.

Suomelle ATP-turnauksen loppuottelupaikka kaksinpelissä oli ensimmäinen yhdeksään vuoteen. Jarkko Nieminen eteni vuonna 2013 finaaliin Düsseldorfissa. Nieminen voitti urallaan kaksi ATP-titteliä kaksinpelissä.

Sousan ja Ruusuvuoren välisessä loppuottelussa avauserä oli hirmuinen taistelu. Molempien murrettua kertaalleen edessä oli tiebreak, jonka Sousa taivutti hyväkseen pistein 11-9. Erä kesti reippaasti yli tunnin.

Ruusuvuori näytti menettäneen hetkeksi otteensa, ja Sousa johti toista erää jo 3-0 ja 4-1. Tilanteessa 4-2 Ruusuvuori ryhdistäytyi, otti vastamurron, voitti viisi perättäistä peliä ja erän 6-4.

Myös kolmannen erän alussa Ruusuvuori jäi alakynteen. Nyt ei nähty ihmenousua, ja portugalilainen vei ratkaisuerän 6-1. Ottelu kesti kaksi tuntia ja 40 minuuttia.

Sousalle titteli oli tunteikas, sillä hän ei ollut voittanut ATP-kisaa neljään vuoteen. Punessa hän saavutti uransa neljännen ATP-turnausvoiton.

Aiemmin Jegor Gerasimovin, Vit Koprivan, Jiri Veselyn ja Kamil Majchrzakin lyönyt suomalaispelaaja ei hävinnyt turnauksessa yhtään erää ennen loppuottelua.

Punen-turnaus oli Ruusuvuoren kolmas esiintyminen tenniksen ATP-kaudella 2022. Melbournen ATP-kisassa hän eteni hienosti välieriin, vain hävitäkseen Rafael Nadalille. Australian avoimissa Emil hävisi avauskierroksella Felix Auger-Aliassimelle.

Muut ATP-turnaukset viikolla 5

Tenniksen ATP-kiertuetta kisataan tällä viikolla kolmessa turnauksessa. WTA-kiertueella on väliviikko.

Harri Heliövaara ja hänen parinsa Lloyd Glasspool pelasivat Ranskan Montpellier’ssä. He etenivät nelinpelin loppuotteluun, jossa tuli tappio kisan ykkössijoitetulle tiimille Pierre-Hugues Herbert – Nicolas Mahut. Ottelu päättyi lukemiin 4-6, 7-6, 12-10.

Heliövaaralle ATP-tason nelinpeliloppuottelu oli uran kolmas ja tappio ensimmäinen.

Montpellier’n kaksinpelin finaalissa kohtaavat Alexander Zverev ja Aleksander Bublik.

Viikon kolmas ATP-turnaus käydään Argentiinan Cordobassa massakentillä. Loppuotteluun etenivät Albert Ramos Vinolas ja Alejandro Tabilo.