Sir Andy Murray jättää Ranskan avoimet väliin ja kohdentaa panokset Wimbledoniin

Tennistähti Sir Andy Murray aikoo jättää väliin Ranskan avoimen tennisturnauksen ja koko massakenttäkauden 2022.

Sir Andy ei ole ollut koskaan parhaimmillaan massakentillä. Lisäksi kokeneen urheilijan pelikunto on jatkuvasti vaa’ankielellä loukkaantumisten ja pitkien kuntoutusjaksojen jälkeen.

– En aio pelata massakaudella. Viime vuosina massakenttäturnaukset ovat pahentaneet vaivojani, enkä halua ottaa riskiä. Viime vuonna jouduin melkein jättämään Wimbledonin väliin, ja koko ruohokenttien kausi oli vaarassa, Murray tiedottaa.

Massakenttien kausi alkaa huhtikuussa. Murray tähdännee keväällä kisoihin, mutta vain sellaisiin, jotka pelataan muilla alustoilla kuin massalla.

– Yritän osallistua joihinkin kilpailuihin sinä aikana. Suunnitelmani on olla ottamatta riskejä mutta saada hyvä valmistautuminen ruohoturnauksia varten, selventää Murray.

Jättämällä massakauden väliin Murray kohdentaa panoksia Wimbledoniin, joka on luonnollisesti britille koko kauden kohokohta.

Andy Murray: kuoppainen tie tenniksen huipulla

Skotlantilaissyntyinen Andy Murray alkoi nousta kohti tenniksen huippua vuosituhannen ensimmäisellä vuosikymmenellä. Hän pystyi haastamaan jopa ajan kärkipelaajat kuten Roger Federerin ja Rafael Nadalin.

Suurimmissa turnauksissa Murrayn meno hiipui kuitenkin liian usein. Monien ehdittyä leimata Andyn ikuiseksi lupaukseksi meni hän päätyyn asti. Murray voitti US Openin vuonna 2012 ja pääsi viimeinkin tuulettamaan ensimmäistä Grand Slam -mestaruuttaan.

Grand Slam -kunniaa Murray sai vielä Wimbledonissa 2013 ja 2016. Voitettuaan Wimbledonin ensimmäisenä brittinä sitten vuoden 1936 Murray lyötiin ritariksi, ja hän sai nimeensä arvokkaan etuliitteen sir.

Murray voitti tenniksen olympiakultaa kaksinpelissä vuosina 2012 ja 2016. Hän nousi tenniksen maailmanlistan ykköseksi vuonna 2016.

Uran edetessä Murray alkoi kärsiä vaikeista vammoista. Tilanne äityi niin pahaksi, että hän joutui käytännössä jo lopettamaan uransa 2010-luvun lopulla.

Tennismaailman onneksi lonkkaleikkaus pelasti Sir Andyn uran. Hän palasi kentille ja alkoi tehdä taas hyvää jälkeä ATP-kiertueella. Murray on voittanut 46 ATP-tason turnausta urallaan.