Viron tennistähti Anett Kontaveit löi olympiavoittajan

Virolainen tennispelaaja Anett Kontaveit on kovassa lyönnissä WTA-turnauksessa Pietarissa.

Perjantaina Kontaveit selvitti tien välieriin eli neljän parhaan joukkoon. Hän tekikin sen komeasti – kaatamalla olympiavoittaja Belinda Bencicin.

Kamppailu päättyi Kontaveitin hyväksi lukemin 7-6, 6-2.

Kenttähaastattelussa ottelun jälkeen Kontaveit vaikutti huojentuneelta.

– Ensimmäinen erä oli hyvin tasainen ja vaikea. Olin todella tyytyväinen, kun sain taisteltua erän itselleni, virolainen sanoi.

– Välillä ykkössyöttöni ei toiminut niin hyvin kuin olisin halunnut. Pystyin kuitenkin taistelemaan ja tein parhaani. Aina ei voi pelata täydellistä tennistä.

Kontaveitille otteluvoitto on peräti 18. perättäinen sisäkentillä. Viimeksi vastaavaan putkeen on pystynyt tennisikoni Justine Henin 12 vuotta sitten.

Tallinnalaissyntyinen Kontaveit, 26, on voittanut urallaan viisi WTA-tason kaksinpeliturnausta. Parhaimmillaan hän on ollut tenniksen maailmanlistalla seitsemäntenä.

Aggressiivisesti pelaavaa ja väkevän kämmenlyönnin omaavaa urheilijaa valmentaa Dimitri Tursunov, jonka monet muistavat legendaarisesta ottelusta Jarkko Niemistä vastaan Wimbledonissa 2006.

Pietarin välierissä Kontaveit pelaa Jelena Ostapenkoa vastaan. Toinen välierä käydään ykkössijoitettu Maria Sakkarin ja Irina Begun välillä.

Pietarissa käydään runsaan 700 000 dollarin arvoista WTA-turnausta.