Jelena Ostapenko upeaan tennismestaruuteen – kaatoi viikossa neljä Grand Slam -voittajaa

Jelena Ostapenko iski upeasti tenniksen WTA-turnauksen mestaruuteen Dubaissa.

Lauantaina käydyssä loppuottelussa Ostapenko kukisti Veronika Kudermetovan. Ottelu päättyi lukemiin 6-0, 6-4.

Turnaustitteli on Ostapenkolle, 24, kauden ensimmäinen ja uran viides WTA-tasolla. Dubaista hänelle kertyi mukava 104 180 dollarin palkintorahapotti.

Ostapenkon tie mestaruuteen oli vähintäänkin kuoppainen. Ennen loppuotteluvastustajaa hän peittosi Sofia Keninin, Iga Swiatekin, Petra Kvitovan ja Simona Halepin – Grand Slam -turnausvoittajia jokainen.

– Yleisesti ottaen olen tyytyväinen koko viikkoon, koska jokaisella kierroksella oli todella kova vastustaja. Taistelin viimeiseen pisteeseen asti. Kvitovaa vastaan selviydyin jopa hänen ottelupallostaan, Ostapenko kertasi mestarin puheenvuorossa.

– Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin taistella! Loppuotteluun lähdin hyvin keskittyneenä. Henkinen taso oli hyvä, ja todella halusin tämän tittelin. Nyt tulee lisää itseluottamusta.

Latvialainen Ostapenko nousi komeettana tennismaailman huipulle vuonna 2017. Hän voitti sensaatiomaisesti Ranskan avoimen tennisturnauksen. Hän kaatoi Halepin Roland Garrosin loppuottelussa.

WTA-tasolla Ostapenko oli ennen Dubaita voittanut myös turnaukset Eastbournessa, Luxemburgissa ja Soulissa. Parhaimmillaan hän on ollut viidentenä tenniksen maailmanlistalla.