Daniil Medvedev nousee ykköseksi tenniksen maailmanlistalla

Ensi viikon alussa tenniksen maailmanlistan ykköseksi nousee uusi nimi – Daniil Medvedev.

Asia varmistui torstaina. Koska rankingykkönen Novak Djokovic hävisi Dubain-turnauksessa ennen välieriä ja Medvedev eteni Acapulcossa puolivälieriin, Medvedev saa riittävästi ATP-pisteitä ohittaakseen Djokovicin.

Djokovic palasi Australia-kohun jälkeen kentille Dubaissa. Puolivälieräottelussa hän kärsi tappion Jiri Veselylle. Ottelu päättyi 6-4, 7-6.

Medvedev puolestaan varasi paikan puolivälieriin kaatamalla Pablo Andujarin suoraan kahdessa erässä tuloksella 6-1, 6-2.

Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic ja Andy Murray ovat hallinneet tenniksen maailmanlistaa jo lähes 20 vuoden ajan. Federer nousi kärkeen ensimmäisen kerran vuonna 2004. Nadal seurasi neljä vuotta myöhemmin. Djokovic otti ykkösrankingin ensimmäisen kerran vuonna 2011 ja Murray vuonna 2016.

Ennen Medvedeviä viimeinen pelaaja, joka on noussut kärkeen ”suuren nelikon” ulkopuolelta, on Andy Roddick. Hän ponnisti listakärkeen marraskuussa 2003.

Maanantaina 21. helmikuuta julkaistulla maailmanlistalla Medvedev, 26, on toisena. Hän on voittanut urallaan 13 ATP-tason turnausta ja koonnut yli 23 miljoonan dollarin edestä palkintorahaa.

Grand Slam -turnausvoittojen tilinsä Medvedev avasi viime vuonna voittamalla US Openin.