Heliövaaran tiimiä vastaan pelannut Zverev diskattu – ”Häneltä meni maltti pahasti”

Tennispelaaja Harri Heliövaara oli osallisena erikoisessa nelinpeliottelussa Meksikossa.

Heliövaara ja hänen parinsa Lloyd Glasspool kohtasivat kaksikon Alexander Zverev – Marcelo Melo. Heliövaara ja Glasspool voittivat kamppailun 6-2, 4-6, 10-6.

Tappio ei maistunut Zvereville. Ottelun päätyttyä hän ilmaisi mielipiteensä päätuomarille iskemällä mailallaan kolme kertaa tuomaritorniin.

Tunteenpurkaus tiesi Zvereville diskausta koko Acapulcon-turnauksesta. ATP veti pelaajan pois kisasta epäurheilijamaisen käytöksen takia. Koska Zverev ei saa jatkaa kaksinpelissäkään, pääsee hänen kaavailtu vastustajansa Peter Gojowczyk puolivälieriin suoraan.

Heliövaara iloitsi ansaitusta ja arvokkaasta otteluvoitosta, mutta Zverevin tekonen ei jäänyt häneltä huomaamatta.

– Ensimmäinen ja kolmas erä olivat meiltä loistavaa peliä, joten uran ensimmäinen pääsarjavoitto ATP 500 -kisassa maistuu makealta. Zverevillä meni sen sijaan valitettavasti maltti niin pahasti ottelumme jälkeen, että hänet diskattiin lopulta ulos koko kilpailusta, Heliövaara kirjoittaa verkkosivuillaan.

Acapulcossa nelinpeliturnauksen ykkössijoitettu pari Marcel Granollers – Horacio Zeballos on edelleen mukana. Heliövaara ja Glasspool ottavat seuraavaksi mittaa duosta Jamie Murray – Bruno Soares.

Medvedev tavoittelee maailmanlistan ykköspaikkaa

Alkaneella viikolla tenniksen ATP-kiertuetta käydään Dubaissa, Acapulcossa ja Santiagossa.

Dubain-kisa on viikon rahakkain. Jaossa on 2,9 miljoonaa dollaria. Ykkössijoitettuna pelaa kohun jälkeen paluun tekevä Novak Djokovic. Hän kohtaa seuraavaksi Jiri Veselyn.

Suunnitellusta poiketen Emil Ruusuvuori ei osallistu Dubain-kisaan. Hän valmistautuu jo Davis Cupin kotimittelöön.

Acapulcossa kaksinpelikisan ykkösenä aloitti Daniil Medvedev. Medvedev, joka voi nousta viikon päätteeksi tenniksen maailmanlistalla ykköseksi, saa puolivälierissä vastaansa Yoshihito Nishiokan.

Santiago (Chile) isännöi massakenttäturnausta, jonka ykkössijoitettu on Cristian Garin.

Naisten tenniskiertuetta hallitsee WTA 1000 -turnaus Dohassa. Nimekkäistä pelaajista kisaan lähtivät muiden muassa ykkössijoitettu Arina Sabalenka, Angelique Kerber, Iga Swiatek, Belinda Bencic, Simona Halep ja Barbora Krejcikova.

Puolivälierät Dohassa ovat Gauff-Sakkari, Jabeur-Kontaveit, Muguruza-Ostapenko ja Sabalenka-Swiatek.

Lisäksi WTA-turnaus pelataan Meksikon Guadalajarassa. Kärkisijoitettujen, Emma Raducanun ja Madison Keysin, pudottua korkeimmalle sijoitettu jatkaja on Sara Sorribes Tormo.