Rafael Nadal elämänsä keväässä: 15 ottelua, 15 voittoa, kolme mestaruutta

Tennistähti Rafael Nadal näyttää olevan kovemmassa kunnossa kuin koskaan.

Nadal, 35, on avannut kautensa vahvemmin kuin kertaakaan pitkällä urallaan. Vuodenvaihteen jälkeen perättäisiä voittoja on jo 15 kappaletta.

Voittoputki on tuonut Nadalille tittelit Melbournen ATP-turnauksessa, Australian avoimissa ja päättyneellä viikolla Meksikon Acapulcossa.

Acapulcossa käydyssä loppuottelussa Nadal kaatoi Cameron Norrien. Finaali päättyi lukemiin 6-4, 6-4.

– Otteluun mahtui vaikeita hetkiä, mutta selvisin niistä. Sitten pystyin käyttämään saamani mahdollisuudet. Olen oikein tyytyväinen. Tämä titteli on minulle tärkeä, joten iloisempi en voisi olla, Nadal kommentoi.

Australian avoimissa Nadal otti uransa 21:nnen Grand Slam -kaksinpelitittelin. Samaan lukemaan ei ole pystynyt kukaan muu miespelaaja.

Medvedev tenniksen maailmanlistan ykkönen

Viikon 9 alussa tenniksen maailmanlistan ykköseksi nousi uusi nimi – Daniil Medvedev.

Asia varmistui jo kesken turnausviikon. Koska silloinen rankingykkönen Novak Djokovic hävisi Dubain-turnauksessa ennen välieriä ja Medvedev eteni Acapulcossa puolivälieriin, Medvedev varmisti riittävästi ATP-pisteitä ohittaakseen Djokovicin.

Medvedev hävisi Acapulcossa Nadalille, mutta se ei estänyt hänen nousuaan rankingkärkeen.

Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic ja Andy Murray olivat hallinneet tenniksen maailmanlistaa jo lähes 20 vuoden ajan. Federer nousi kärkeen ensimmäisen kerran vuonna 2004. Nadal seurasi neljä vuotta myöhemmin. Djokovic otti ykkösrankingin ensimmäisen kerran vuonna 2011 ja Murray vuonna 2016.

Ennen Medvedeviä viimeinen pelaaja, joka nousi kärkeen ”suuren nelikon” ulkopuolelta, on Andy Roddick. Hän ponnisti listakärkeen marraskuussa 2003.

Maanantaina 21. helmikuuta julkaistulla maailmanlistalla Medvedev, 26, on toisena. Hän on voittanut urallaan 13 ATP-tason turnausta ja koonnut yli 23 miljoonan dollarin edestä palkintorahaa.

Grand Slam -turnausvoittojen tilinsä Medvedev avasi viime vuonna voittamalla US Openin.

Suomi pelaa Davis Cupia Espoossa

Tenniksen ATP-kiertue 2022 jatkuu odotetuilla Masters-kisoilla Indian Wellsissä ja Miamissa maaliskuussa, ja tällä viikolla keskitytään maajoukkuekisa Davis Cupiin.

Espoossa kohtaavat Suomi ja Belgia. Suomen ja Belgian välinen kohtaaminen kuuluu karsintavaiheeseen. Ottelusarjan voittaja etenee Davis Cupissa 16 parhaan joukkoon. Häviäjä jatkaa kauttaan World Group I:ssä.

Espoon Metro Areenassa pelataan Suomen ja Belgian välillä 4. ja 5. maaliskuuta.

Suomen tunnetuimmat pelaajat Emil Ruusuvuori (ATP-71) ja Harri Heliövaara kuuluvat joukkueeseen. Nelinpelissä suoriutunut Heliövaara sai maanantaina uransa parhaan nelipelirankingin: hän on listalla nyt 50:s.

Suomen ryhmän täydentävät Otto Virtanen, Patrik Niklas-Salminen ja Otso Martikainen. Kapteenina toimii Suomen tennislegenda Jarkko Nieminen.

Belgian nimimies on David Goffin, joka on ollut tenniksen maailmanlistalla parhaimmillaan seitsemäntenä. Johan van Herckin kipparoimassa joukkueessa ovat myös Zizou Bergs, Kimmer Coppejans, Sander Gille ja Joran Vliegen.

Perjantaina 4. maaliskuuta pelataan kaksi kaksinpeliottelua. Lauantain ohjelmassa on nelinpelikamppailu sekä tarvittaessa kaksi kaksinpeliottelua.