Ruusuvuori kevättalven huipputapahtumassa: vastaan 16 vuotta vanhempi Kohlschreiber

Suomen tennisykkönen Emil Ruusuvuori kohtaa Indian Wellsin Masters-turnauksessa Philipp Kohlschreiberin.

Ottelussa pelaavat vastakkain kahden tennissukupolven edustajat, sillä Kohlschreiber on Ruusuvuorta 16 vuotta vanhempi urheilija. Kun Kohlschreiber aloitti ammattilaisena, Ruusuvuori oli kaksivuotias.

Saksalainen Kohlschreiber, 38, on ollut parhaimmillaan 16:ntena tenniksen maailmanlistalla. ATP-tason turnausvoittoja hänellä on tilillään kahdeksan kappaletta.

Indian Wellsiin lähdettäessä Ruusuvuoren ranking oli 70. ja Kohlschreiberin 136:s. Kaksikko ei ole aiemmin kohdannut ATP-kiertueella. Vuonna 2020 he pelasivat tosin vastakkain Canberran Challenger-karsinnoissa, ja tiukan kolmieräisen ottelun vei Kohlschreiber.

Viime aikojen pelivire viittaa siihen, että Ruusuvuorella on hyvät mahdollisuudet ottaa jatkopaikka. Toisella kierroksella vastaan tulisi Argentiinan aina vaarallinen Diego Schwartzman.

Ruusuvuoren ja Kohlschreiberin välinen kamppailu alkaa perjantaina noin kello 21 Suomen aikaa.

Tenniksen Sunshine Double 2022

Yhdysvalloissa pelataan perättäin kaksi suurta turnausta: Indian Wellsissä ja Miamissa. Turnausparia kutsutaan lempinimellä ”Sunshine Double”. Ensimmäisenä vuoron saa Indian Wellsin turnaus Kaliforniassa. Miesten kiertueella kyseessä on Masters-turnaus, jossa jaetaan palkintorahaa yhteensä 8,6 miljoonaa dollaria.

Nimekkäitä pelaajia ovat Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas ja tuore tenniksen maailmanlistan ykkönen Daniil Medvedev. Novak Djokovic ei päässyt osallistumaan koronavirukseen liittyvistä syistä.

Suomen nelinpelihuippu Harri Heliövaara ei lähtenyt USA:han. Heliövaara kertoi verkkosivuillaan, että todennäköisesti hänen seuraava turnauksensa on Ranskan Lillessä käytävä haastajaturnaus (alkamispäivä 21.3.).

Indian Wellsin naisten turnaus kuuluu WTA 1000 -sarjaan. Maailman ykkönen Ashleigh Barty ja ykkössijoitettu Barbora Krejcikova jäivät pois suuresta turnauskaksikosta, mutta kiinnostavia pelaajia 8,4 miljoonan dollarin kisassa riittää.

Ensimmäisen kierroksen herkullisin ottelu oli Naomi Osakan ja Sloane Stephensin välinen kohtaaminen. Osaka voitti kolmeen erään venyneen koitoksen.

Turnauksen muita nimekkäitä pelaajia ovat muiden muassa Simona Halep, Garbine Muguruza, Emma Raducanu, Coco Gauff, Iga Swiatek, Belinda Bencic ja juuri kisat Meksikossa voittanut Leylah Fernandez.

Sekä ATP- että WTA-turnauksessa on poikkeuksellisen suuri, 96 pelaajaa kattava kaksinpelikaavio.

Indian Wells huipentuu viikon 11 lopussa pelattaviin loppuotteluihin. Seuraavalla viikolla siirrytään Miami Openiin.