Ruusuvuori porhalsi jatkoon, Murraylle ATP-uran 700. otteluvoitto

Suomen tennisykkönen Emil Ruusuvuori iski jatkoon arvokkaassa Indian Wellsin Masters-turnauksessa.

Ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori kohtasi kokeneen Philipp Kohlschreiberin. Nyt tuore osaaminen oli valttia, ja vastustajaansa 16 vuotta nuorempi Ruusuvuori vei voiton suoraan kahdessa erässä.

Ottelu päättyi lukemin 6-3, 6-3. Mittaa kamppailulle kertyi vajaat puolitoista tuntia.

Toisella kierroksella Ruusuvuori (ATP-70) kohtaa Diego Schwartzmanin (ATP-14). Kaksikko ei ole aiemmin pelannut vastakkain.

Henri Laaksonen putosi Indian Wellsin kisasta kärsittyään tappion Facundo Bagnisille kahdessa erässä.

Sir Andy Murray hävisi ensimmäisen erän Taro Danielille, mutta nousi voittoon lukemin 1-6, 6-2, 6-4. Voiton myötä Sir Andy saavutti virstanpylvään: otteluvoitto oli hänelle ATP-tasolla uran 700:s.

– Asetin tämän tavallaan tavoitteeksi viime vuoden lopulla. Aika paljon voittoja! Sitten ei muuta kuin tavoittelemaan 800 voittoa. Tämä merkitsee minulle paljon, koska viime vuodet ovat olleet niin vaikeita, Murray kommentoi viitaten loukkaantumisiin.

Edelleen jatkavista tennispelaajista 700 otteluvoittoon ATP-kiertueella ovat päässeet Murrayn lisäksi Roger Federer (1 251), Rafael Nadal (1 043) ja Novak Djokovic (991).

Tenniksen Sunshine Double 2022

Yhdysvalloissa pelataan perättäin kaksi suurta turnausta: Indian Wellsissä ja Miamissa. Turnausparia kutsutaan lempinimellä ”Sunshine Double”. Ensimmäisenä vuoron saa Indian Wellsin turnaus Kaliforniassa. Miesten kiertueella kyseessä on Masters-turnaus, jossa jaetaan palkintorahaa yhteensä 8,6 miljoonaa dollaria.

Nimekkäitä pelaajia ovat Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas ja tuore tenniksen maailmanlistan ykkönen Daniil Medvedev. Novak Djokovic ei päässyt osallistumaan koronavirukseen liittyvistä syistä.

Indian Wellsin naisten turnaus kuuluu WTA 1000 -sarjaan. Maailman ykkönen Ashleigh Barty ja ykkössijoitettu Barbora Krejcikova jäivät pois suuresta turnauskaksikosta, mutta kiinnostavia pelaajia 8,4 miljoonan dollarin kisassa riittää.

Perjantaina joukkoon tuli harvennusta, kun laulukuoroon joutuivat Elina Svitolina, Garbine Muguruza, Karolina Pliskova ja Belinda Bencic.

Turnauksen nimekkäitä pelaajia ovat muiden muassa Simona Halep, Emma Raducanu, Coco Gauff, Iga Swiatek ja juuri kisat Meksikossa voittanut Leylah Fernandez.

Sekä ATP- että WTA-turnauksessa on poikkeuksellisen suuri, 96 pelaajaa kattava kaksinpelikaavio.

Indian Wells huipentuu viikon 11 lopussa pelattaviin loppuotteluihin. Seuraavalla viikolla siirrytään Miami Openiin.