Nadal esitti ällistyttävän nousun – ”Luulin jo hävinneeni”

Tennistähti Rafael Nadal näytti taas lauantaina olevansa elämänsä kunnossa.

Nadal eteni jatkoon Indian Wellsin Masters-turnauksessa Kaliforniassa oltuaan jo epätoivoisessa tilanteessa. Sebastian Korda johti kolmatta erää pelein 5-2, mutta Rafa nousi hämmästyttävästi tiebreakin kautta erä- ja otteluvoittoon.

Lopputulos oli Nadalin hyväksi 6-2, 1-6, 7-6.

Kauden alku on Nadalin pitkän uran paras. Hän on voittanut kaikki 16 otteluaan vuonna 2022. Tilillä on muun muassa historiallinen Australian avoimien mestaruus.

– Luulin jo hävinneeni, Australiassa minulla oli sama fiilis. Mutta en koskaan lopeta yrittämistä ja taistelemista. Kun tilanne oli 2-5, ajattelin, että vaikka häviäisin tämän ottelun, yritän lopettaa sen paremmissa tunnelmissa, Nadal kertasi lehdistötilaisuudessa.

– Vastustaja ehkä vähän hermostui, rehellisesti sanottuna hänelle tuli virheitä. Itse aloin pelata hieman paremmin.

Kuten hyvin tiedetään, tennispelaajan todellinen taso tulee esiin hetkellä, kun täytyy iskeä otteluvoittoon tarvittavat pisteet. Tämä tilanne oli nyt Kordalle liikaa.

– Kuka tahansa alkaa jännittää, kun ottelun ratkaisu lähenee. Jos joku sanoo muuta, hän joko valehtelee tai ei välitä koko urheilulajista. Hyvä, että nyt tulee vapaapäivä, jotta pääsen harjoittelemaan, Nadal huikkasi.

Ruusuvuori kohtaa Schwartzmanin

Suomen tennisykkönen Emil Ruusuvuori iski jatkoon arvokkaassa Indian Wellsin Masters-turnauksessa perjantaina.

Ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori kohtasi kokeneen Philipp Kohlschreiberin. Tuore osaaminen oli valttia, ja vastustajaansa 16 vuotta nuorempi Ruusuvuori vei voiton suoraan kahdessa erässä. Ottelu päättyi lukemin 6-3, 6-3.

Toisella kierroksella Ruusuvuori (ATP-70) kohtaa Diego Schwartzmanin (ATP-14). Kaksikko ei ole aiemmin pelannut vastakkain. Ruusuvuori ja Schwartzman astelevat kentälle Suomen aikaa sunnuntai-iltana.

Ottelun voittaja kohtaa seuraavaksi joko John Isnerin tai Sam Querreyn.

Tenniksen Sunshine Double 2022

Yhdysvalloissa pelataan perättäin kaksi suurta turnausta: Indian Wellsissä ja Miamissa. Turnausparia kutsutaan lempinimellä ”Sunshine Double”. Ensimmäisenä vuoron saa Indian Wellsin turnaus Kaliforniassa. Miesten kiertueella kyseessä on Masters-turnaus, jossa jaetaan palkintorahaa yhteensä 8,6 miljoonaa dollaria.

Indian Wellsin naisten turnaus kuuluu WTA 1000 -sarjaan. Maailman ykkönen Ashleigh Barty ja ykkössijoitettu Barbora Krejcikova jäivät pois suuresta turnauskaksikosta, mutta kiinnostavia pelaajia 8,4 miljoonan dollarin kisassa riittää.

Lauantaina joukkoon tuli harvennusta, kun laulukuoroon joutuivat Naomi Osaka ja kakkossijoitettu Arina Sabalenka. Osaka hävisi Veronika Kudermetovalle ja Sabalenka Jasmine Paolinille.

Turnauksen nimekkäitä pelaajia ovat muiden muassa Simona Halep, Emma Raducanu, Coco Gauff, Iga Swiatek ja juuri kisat Meksikossa voittanut Leylah Fernandez.

Sekä ATP- että WTA-turnauksessa on poikkeuksellisen suuri, 96 pelaajaa kattava kaksinpelikaavio.

Indian Wells huipentuu viikon 11 lopussa pelattaviin loppuotteluihin. Seuraavalla viikolla siirrytään Miami Openiin.