Tommy Paul uransa makeimpaan tennisvoittoon, Ruusuvuori laulukuoroon

USA:n nouseva tennisnimi Tommy Paul otti sunnuntaina uransa suurimman voiton.

Indian Wellsin arvokkaassa Masters-turnauksessa Paul kaatoi Alexander Zverevin (kuvassa yllä), joka on tenniksen maailmanlistalla kolmantena.

Värikäs mittelö venyi täyteen kolmeen erään. Kun Paul vei ratkaisuerän tiebreakin, lopputulos kirjattiin 6-2, 4-6, 7-6.

Amerikkalaispelaajien näkökulmasta Indian Wells nauttii hieman kyseenalaista mainetta, mutta Paulilla ei ole kisan kanssa ongelmaa.

– Tykkään täällä pelaamisesta, olosuhteet ovat hyvät. Katsojat todella kannattavat amerikkalaispelaajia täällä, ja siksi pidämme turnauksesta. Tuntuu kotiturnaukselta, Paul selvitti.

– Tiebreakissa suunnitelmani oli pelata aggressiivisemmin kuin ottelussa aikaisemmin ja katsoa, tuottaako se tulosta. Ajattelin nousta verkolle ja katsoa, yrittääkö vastustaja isoja ohituslyöntejä. Se oli prosessini.

Helmikuussa Paul nousi rankingissa 39:nneksi. Se on hänen paras saavutuksensa, mutta parempaa on toivelistalla.

– Toivon, että voisin nousta top kymppiin. Se vaatii juuri top kympin pelaajien voittamista, ja tällaista on tultava lisää. En missään vaiheessa ajatellut, ettenkö olisi mukana ottelussa, sanoi Paul.

Ruusuvuori hävisi Schwartzmanille

Suomen tennisykkösellä Emil Ruusuvuorella nousi tie pystyyn Indian Wellsissä.

Ruusuvuori taisteli avauserävoiton Diego Schwartzmanista, mutta aina vaarallinen argentiinalainen käänsi ottelun kulun. Ottelu päättyi 5-7, 6-3, 6-3.

Indian Wellsissä Ruusuvuori otti avauskierroksen voiton Philipp Kohlschreiberista. Myös viime vuonna suomalainen voitti yhden ottelun Indian Wellsissä, joten Ruusuvuori säilyttänee asemansa maailmanlistalla.

Sunnuntain nimekkäitä putoajia olivat Marin Cilic, Karen Hatshanov, Aslan Karatsev, Sam Querrey, Andy Murray ja Felix Auger-Aliassime.

Tenniksen Sunshine Double 2022

Yhdysvalloissa pelataan perättäin kaksi suurta turnausta: Indian Wellsissä ja Miamissa. Turnausparia kutsutaan lempinimellä ”Sunshine Double”. Ensimmäisenä vuoron saa Indian Wellsin turnaus Kaliforniassa. Miesten kiertueella kyseessä on Masters-turnaus, jossa jaetaan palkintorahaa yhteensä 8,6 miljoonaa dollaria.

Indian Wellsin naisten turnaus kuuluu WTA 1000 -sarjaan. Maailman ykkönen Ashleigh Barty ja ykkössijoitettu Barbora Krejcikova jäivät pois suuresta turnauskaksikosta, mutta kiinnostavia pelaajia 8,4 miljoonan dollarin kisassa riittää.

Nimekkäitä pelaajia on tosin lähtenyt urakalla laulukuoroon, ja sama tahti jatkui sunnuntaina. Emma Raducanu, Clara Tauson, Kaia Kanepi ja Coco Gauff joutuivat pakkaamaan kassinsa hävinneinä.

Neljännesvälieriin on varmistunut jo yksi herkku: Grand Slam -turnausvoittajat Iga Swiatek ja Angelique Kerber iskevät yhteen.

Sekä ATP- että WTA-turnauksessa on poikkeuksellisen suuri, 96 pelaajaa kattava kaksinpelikaavio.

Indian Wells huipentuu alkaneen viikon lopussa pelattaviin loppuotteluihin. Seuraavalla viikolla siirrytään Miami Openiin.