Daniil Medvedeville äkkipudotus tenniksen maailmanlistan kärjestä

Daniil Medvedevin ensimmäinen nousu tenniksen maailmanlistan ykköseksi jää pikaiseksi.

Medvedev nousi rankingkärkeen helmikuun lopussa Acapulcon-turnauksen jälkeen. Koska Medvedev hävisi ennen aikojaan Indian Wellsin tärkeässä Masters-turnauksessa, nousee Novak Djokovic takaisin ykköseksi ensi viikolla.

Aina yllätysvalmis Gael Monfils kukisti Medvedevin maanantaina Indian Wellsissä.

Ottelu päättyi kokeneen ranskalaisen hyväksi 4-6, 6-3, 6-1. Medvedev myönsi, ettei hän yltänyt maanantaina parhaaseensa.

– Sanon aina, että kun pelaan parasta tennistäni, minua on todella vaikea voittaa. Mutta tenniksessä kaikkein vaikeinta on pitää tasonsa kerta toisensa jälkeen, Medvedev kuvaili lehdistötilaisuudessa.

– Siinä suuri kolmikko (Federer, Nadal, Djokovic) on niin uskomaton. He voittavat turnauksia ja kreisejäkin otteluita kaikissa olosuhteissa ja kaikilla alustoilla. Minun pitää vielä parantaa, maailman väistyvä ykkönen alleviivasi.

Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic ja Andy Murray ovat hallinneet tenniksen maailmanlistaa jo lähes 20 vuoden ajan. Federer nousi kärkeen ensimmäisen kerran vuonna 2004. Nadal seurasi neljä vuotta myöhemmin. Djokovic otti ykkösrankingin ensimmäisen kerran vuonna 2011 ja Murray vuonna 2016.

Ennen Medvedeviä viimeinen pelaaja, joka on noussut kärkeen ”suuren nelikon” ulkopuolelta, on Andy Roddick. Hän ponnisti listakärkeen marraskuussa 2003.

Tenniksen Sunshine Double 2022

Yhdysvalloissa pelataan perättäin kaksi suurta tennisturnausta: Indian Wellsissä ja Miamissa. Turnausparia kutsutaan lempinimellä ”Sunshine Double”. Ensimmäisenä vuoron saa Indian Wellsin turnaus Kaliforniassa. Miesten kiertueella kyseessä on Masters-turnaus, jossa jaetaan palkintorahaa yhteensä 8,6 miljoonaa dollaria.

Suomen Emil Ruusuvuori putosi kisasta hävittyään Diego Schwartzmanille toisella kierroksella. Avauskierroksella suomalainen oli voittanut Philipp Kohlschreiberin.

Indian Wellsin naisten turnaus kuuluu WTA 1000 -sarjaan. Maailman ykkönen Ashleigh Barty ja ykkössijoitettu Barbora Krejcikova jäivät pois suuresta turnauskaksikosta, mutta kiinnostavia pelaajia 8,4 miljoonan dollarin kisassa riittää.

Neljännesvälieriin on varmistunut varsinainen herkku: Grand Slam -turnausvoittajat Iga Swiatek ja Angelique Kerber iskevät yhteen. Hallitseva mestari Paula Badosa puolestaan pelaa Leylah Fernandezia vastaan.

Sekä ATP- että WTA-turnauksessa on poikkeuksellisen suuri, 96 pelaajaa kattava kaksinpelikaavio.

Indian Wells huipentuu alkaneen viikon lopussa pelattaviin loppuotteluihin. Seuraavalla viikolla siirrytään Miami Openiin.