Ruusuvuori palasi voittokantaan

Suomen tennistähti Emil Ruusuvuori ottaa vauhtia haastajakiertueelta.

Indian Wellsin arvokkaassa Masters-turnauksessa Ruusuvuoren tie nousi pystyyn toisella kierroksella. Avauskierroksella Philipp Kohlschreiberin voittanut suomalainen kärsi tappion Diego Schwartzmanille kolmessa erässä.

Kun Indian Wellsissä pelit loppuivat lyhyeen, Ruusuvuori teki miehekkään päätöksen ja lähti Challenger-kisaan Phoenixiin.

Phoenixin helteessä Ruusuvuori avasi voitokkaasti ja kukisti USA:n Brandon Nakashiman suoraan kahdessa erässä. Tulos oli 6-3, 6-3.

Ruusuvuori mursi Nakashiman syötön kolme kertaa. Nakashima pääsi murtopallotilanteeseen kuudesti, mutta ei onnistunut kertaakaan murtoon.

Daniel Altmeier (ATP-79) on Ruusuvuoren haaste toisella kierroksella. Miehet eivät ole aiemmin kohdanneet.

Challenger-turnaukset ovat kovatasoisia, mutta ne jäävät turhan usein suurempien kisojen varjoon. Nytkin mukana on kovia luita kuten Benoit Paire, David Goffin, Richard Gasquet, Denis Kudla, Fernando Verdasco ja Lorenzo Musetti.

Ruusuvuori-Altmeier-ottelun voittaja kohtaa kolmannella kierroksella joko ykkössijoitettu Pairen tai Radu Albotin.

Phoenixin-turnauksen mestari kuittaa 125 ATP-pistettä ja 21 000 dollaria palkintorahaa.

Tenniksen Sunshine Double 2022

Yhdysvalloissa pelataan perättäin kaksi suurta ATP- ja WTA-tennisturnausta: Indian Wellsissä ja Miamissa. Turnausparia kutsutaan lempinimellä ”Sunshine Double”. Ensimmäisenä vuoron saa Indian Wellsin turnaus Kaliforniassa. Miesten kiertueella kyseessä on Masters-turnaus, jossa jaetaan palkintorahaa yhteensä 8,6 miljoonaa dollaria.

Puolivälierät Indian Wellsissä ovat Alcaraz-Norrie, Nadal-Kyrgios, Kecmanovic-Fritz ja Rublev-Dimitrov.

Indian Wellsin naisten turnaus kuuluu WTA 1000 -sarjaan. Maailman ykkönen Ashleigh Barty ja ykkössijoitettu Barbora Krejcikova jäivät pois suuresta turnauskaksikosta, mutta kiinnostavia pelaajia 8,4 miljoonan dollarin kisassa riittää.

Välieriin on jo varmistunut Simona Halepin ja Iga Swiatekin välinen mittelö. Toinen välierä varmistuu puolivälieräkamppailuissa Badosa-Kudermetova ja Sakkari-Ribakina.

Sekä ATP- että WTA-turnauksessa on poikkeuksellisen suuri, 96 pelaajaa kattava kaksinpelikaavio.

Indian Wells huipentuu alkaneen viikon lopussa pelattaviin loppuotteluihin. Seuraavalla viikolla siirrytään Miami Openiin.