Iga Swiatekilla lupaava kehityspolku tenniksessä: ”Haluan löytää ratkaisuja ja oppia jokaisesta ottelusta”

Indian Wellsin arvokkaassa tenniksen WTA-turnauksessa ovat edessä välierät.

Puolan Iga Swiatek ottaa mittaa Simona Halepista. Toinen välierä on Paula Badosa – Maria Sakkari. Badosa puolustaa Indian Wells -titteliä.

Puolivälierissä Swiatek kaatoi Madison Keysin. Ottelu päättyi selkeisiin lukemiin 6-1, 6-0.

Ottelu oli läpihuutojuttu, mutta fiksuna urheilijana Swiatek tietää, että kovimmat haasteet ovat vasta edessä.

– Oli hyvä fiilis. Vaikka ottelut olisivat tiukkoja, yritän pitää myös hauskaa. Se on ero aiempaan. Haluan löytää ratkaisuja ja haluan, että opin jotakin jokaisesta ottelusta, Swiatek kertoo.

Ashleigh Bartylla taitaa olla samanlainen ajattelutapa. Kun ottelu on tasainen, hän yrittää ottaa sen kokemuksena ja keskittyä ongelmanratkaisuun, kuvailee Swiatek.

Iga Swiatek kuuluu tenniksen ammattilaiskiertueen mielenkiintoisimpiin nuoriin pelaajiin. Hänellä on tilillään kolme WTA-tason turnausvoittoa. Parhaimmillaan hän on ollut tenniksen maailmanlistalla neljäntenä.

Vuonna 2020 Swiatek kohautti tennismaailmaa voittamalla teini-ikäisenä Ranskan avoimen tennisturnauksen.

Hän kaatoi loppuottelussa Sofia Keninin tuloksella 6-4, 6-1. Swiatekista tuli ensimmäinen puolalainen kaksinpelin mestari Grand Slam -turnauksissa.

Roland Garros -titteli oli Swiatekille ensimmäinen WTA-tason mestaruus. Vuonna 2021 hän voitti WTA-turnaukset Roomassa ja Adelaidessa.

Hyväraamisen Swiatekin fysiikka oli maailmanluokkaa jo ennen 20 ikävuoden täyttymistä. Oikeakätinen Swiatek pohjaa pelaamisensa voimakkaaseen syöttöön ja kämmenlyöntiin. Myös rystylyönti on laadukas.

Pelityyli on aggressiivinen, mutta urheilija on osoittanut myös kärsivällisyyttä. Swiatek viihtyy takarajalla, muttei epäröi verkolle nousuakaan paikan tullessa. Hänen lentolyöntinsä ovat kehittyneet nelinpelikokemuksen myötä. Positiivisena persoonallisuutena tunnettu puolalainen kaipaa vielä taktista kypsyyttä.

Indian Wellsin Masters-turnaus

Tenniksen Masters-turnauksessa Indian Wellsissä Rafael Nadal ja Carlos Alcaraz ovat ensimmäiset varmistuneet välieräpelaajat. Kyseessä on eri sukupolvien kohtaaminen, sillä Alcaraz on nuori kaveri, joka lapsuudessaan ihaili juuri Nadalia.

Toinen välierä varmistuu jäljellä olevissa puolivälieräotteluissa Rublev-Dimitrov ja Kecmanovic-Fritz.

Suomen Emil Ruusuvuori putosi Indian Wellsissä toisella kierroksella ja siirtyi Challenger-kisaan Phoenixiin. Phoenixissa hän voitti avauskierroksella Brandon Nakashiman.

Toisen kierroksen vastustaja Daniel Altmeier osoittautui liian kovaksi. Altmeier vei mittelön nimiinsä lukemin 6-2, 7-5.