Nadalin hämmästyttävä alkukausi sai ensimmäisen särön – Fritz mestariksi Indian Wellsissä

Indian Wellsin arvokkaassa tennistapahtumassa kaksinpelimestaruudet ottivat Taylor Fritz ja Iga Swiatek.

Fritz yllätti sunnuntaina käydyssä Masters-turnauksen loppuottelussa Rafael Nadalin. Finaali päättyi amerikkalaispelaajan hyväksi 6-3, 7-6.

Taylor Fritzistä tuli yli 20 vuoteen ensimmäinen yhdysvaltalainen miespelaaja, joka voittaa Indian Wellsissä – edellinen on Andre Agassi, joka nappasi Etelä-Kaliforniassa mestaruuden vuonna 2001.

Turnauksen aikana Fritzillä oli pahoja ongelmia nilkkansa kanssa, mutta vamma ei asettunut hänen tittelinsä esteeksi.

– En voi edes kuvailla, miten naurattavan hyvin pelasin tänään. Tunteet menivät vuoristorataa, koska en edes tiennyt, pystynkö nilkan takia pelaamaan. Lopulta nilkka ei haitannut yhtään, Fritz kertoi.

– Joudun pidättelemään kyyneleitä, koska itken aina onnesta. Indian Wellsissä voittaminen on lapsuuden unelma. En missään vaiheessa tahtonut uskoa, että voitto todella tulee.

Turnausvoitto tiesi Fritzille 1,2 miljoonan dollarin suuruista palkintorahaa ja peräti 12 sijan nousua tenniksen maailmanlistalla. Hän on nyt kahdeksantena. Novak Djokovic nousi takaisin rankingkärkeen.

Indian Wellsin loppuottelu katkaisi Nadalin huikean alkuvuoden. Hän koki kautensa ensimmäisen tappion. Voitto-otteluita oli alla 20 kappaletta.

Swiatek nousi maailmanlistan kakkoseksi

Puolan tennistähti Iga Swiatek, 20, kaatoi naisten loppuottelussa Kreikan Maria Sakkarin. Swiatek hallitsi tuuliset olosuhteet huomattavasti paremmin ja otti voiton lukemin 6-4, 6-1.

Swiatek nousi naisten maailmanlistalla kakkoseksi Ashleigh Bartyn perään.

– Turnauksen alussa en uskaltanut edes ajatella voittamista. Tietysti itseensä täytyy uskoa, mutta olen realistinen ihminen. Pelasin hyvin Dohassa ja voitin. Toisaalta en pidä itseäni pelaajana, joka voisi pelata kaksi näin hyvää kisaa peräkkäin, Swiatek kuvaili.

– Kova työ kantaa nyt hedelmää. Uskomatonta nousta rankingin kakkoseksi. Nouseminen ykköseksi on lähempänä ja lähempänä, pyörittelee Swiatek.

Jos Swiatek nousee maailmanlistan ykköseksi, tekee hän lisää historiaa. Hän olisi ensimmäinen puolalainen maailmanlistan kärkinimi.

Tenniksen Sunshine Double on puolivälissä. Tällä viikolla jatketaan Miami Openissa.