Tenniksen Sunshine Double siirtyi Miamiin

Yhdysvalloissa pelattava kevättalven tenniksen huipputapaus on puolivälissä. Indian Wellsin suurta turnausta seuraa nyt käynnistyvä Miami Open.

Turnausparia kutsutaan lempinimellä ”Sunshine Double”. Ensimmäisenä vuoron sai Indian Wellsin turnaus Kaliforniassa. Kaksinpelimestaruudet veivät Taylor Fritz ja Iga Swiatek.

Sekä ATP- että WTA-turnauksessa on poikkeuksellisen suuri, 96 pelaajaa kattava kaksinpelikaavio.

Miami Open sai ideana ensiaskeleensa 1960-luvulla, mutta ensimmäinen turnaus näki päivänvalon vasta vuonna 1985. Ensimmäiset mestarit olivat Tim Mayotte ja Martina Navratilova.

Turnaus muutti Key Biscayneen, joka nousi legendaariseksi pelipaikaksi. Uusi muutto oli kuitenkin edessä vuonna 2019, jolloin tapahtuma siirtyi Hard Rock Stadiumille. Stadion on NFL-seura Miami Dolphinsin kotikenttä.

Heti ensimmäinen vuosi uudessa paikassa oli menestys. Turnausviikkojen aikana paikan päällä kävi ennätykselliset 390 000 katsojaa. Itau-pankki on toiminut kisan pääsponsorina usean vuoden ajan.

Tenniksen Miami Open 2022

Miami Openissa 2022 ykkössijoitetut ovat Daniil Medvedev ja Arina Sabalenka.

Masters-turnauksen muita kovia nimiä ovat muiden muassa Alexander Zverev, Andy Murray, Stefanos Tsitsipas ja juuri Indian Wellsissä voittanut Fritz.

Suomen tennisykkönen Emil Ruusuvuori kohtaa ensimmäisellä kierroksella Maxime Cressyn. He eivät ole kohdanneet ATP-tasolla aikaisemmin, mutta Bratislavan-kisan karsinnassa kaksikko pelasi vastakkain vuonna 2019. Ruusuvuori voitti kolmessa erässä.

Toisella kierroksella Ruusuvuori-Cressy-ottelun voittaja saa vastaansa todennäköisesti Italian nousevan tähden Jannik Sinnerin. Sinner kohtaa avauskierroksella karsijan.

Henri Laaksosen ensimmäisen kierroksen vastustaja on Benoit Paire.

Sabalenkan ja Swiatekin lisäksi WTA 1000 -turnauksen nimekkäisiin pelaajiin lukeutuvat Petra Kvitova, Garbine Muguruza, Naomi Osaka, Anett Kontaveit, Emma Raducanu sekä Indian Wellsin finalisti Maria Sakkari.

Hyvin mielenkiintoinen pelaaja Miami Openissa on myös Danielle Collins, joka on pelannut Australian avointen jälkeen vain yhden ottelun. Australian-loppuottelussa Collins hävisi Ashleigh Bartylle. Barty ei palautunut Australian avoimista toivomallaan tavalla, joten hän jätti Sunshine Doublen väliin.