Jannik Sinner: Ruusuvuoren seuraava vastustaja on nuorten tennispelaajien kermaa

Emil Ruusuvuori ja Henri Laaksonen iskivät jatkoon tenniksen Masters-turnauksessa Miamissa.

Ruusuvuori kaatoi Maxime Cressyn suoraan kahdessa erässä. Tulos kamppailussa oli 6-3, 6-2.

Toisella kierroksella Ruusuvuori ottaa mittaa Italian Jannik Sinneristä. Sinner (ATP-11) kuuluu ATP-kiertueen kuumimpiin nuoriin pelaajiin. Vaikka ikää on vasta 20 vuotta, Sinner on voittanut jo viisi ATP-tason turnausta.

Ruusuvuori ja Sinner ovat kohdanneet toisensa aiemmin kolme kertaa. Vuonna 2020 Ruusuvuori löi Sinnerin haastajaturnauksessa Canberrassa.

Viime vuona kaksikko pelasi vastakkain kahdesti. Sinner voitti suoraan kahdessa erässä sekä Miamissa että Washingtonissa.

Laaksonen otti keskiviikkona kovan päänahan ja voitti avauskierroksella kolmieräisessä mittelössä Benoit Pairen. Paire on ollut parhaimmillaan tenniksen maailmanlistalla 18:ntena.

Myös Laaksosen seuraava vastustaja on nuorten pelaajien kärkikaartia: Norjan Casper Ruud, 23. Ruudin ranking on 8:s. Laaksonen ja Ruud ovat kohdanneet eri tason kisoissa neljä kertaa, voitot ovat Ruudin hyväksi 3-1.

Tenniksen Sunshine Double 2022

Yhdysvalloissa pelattava kevättalven tenniksen huipputapaus on puolivälissä. Indian Wellsin suurta turnausta seuraa nyt käynnistynyt Miami Open.

Turnausparia kutsutaan lempinimellä ”Sunshine Double”. Ensimmäisenä vuoron sai Indian Wellsin turnaus Kaliforniassa. Kaksinpelimestaruudet veivät Taylor Fritz ja Iga Swiatek.

Sekä ATP- että WTA-turnauksessa on poikkeuksellisen suuri, 96 pelaajaa kattava kaksinpelikaavio.

Vuonna 2019 Miami Open siirtyi Key Biscaynesta Hard Rock Stadiumille. Stadion on NFL-seura Miami Dolphinsin kotikenttä.

Miami Openissa 2022 ykkössijoitetut ovat Daniil Medvedev ja Arina Sabalenka.

Masters-turnauksen muita kovia nimiä ovat muiden muassa Alexander Zverev, Andy Murray, Stefanos Tsitsipas ja juuri Indian Wellsissä voittanut Fritz.

Sabalenkan ja Swiatekin lisäksi WTA 1000 -turnauksen nimekkäisiin pelaajiin lukeutuvat Petra Kvitova, Garbine Muguruza, Naomi Osaka, Anett Kontaveit, Emma Raducanu sekä Indian Wellsin finalisti Maria Sakkari.

Hyvin mielenkiintoinen pelaaja Miami Openissa on myös Danielle Collins, joka on pelannut Australian avointen jälkeen vain yhden ottelun. Australian-loppuottelussa Collins hävisi Ashleigh Bartylle.