Jo-Wilfried Tsonga: tennisura päättyy Ranskan avoimiin

Ansioitunut tennispelaaja Jo-Wilfried Tsonga lopettaa ammattilaisuransa keväällä.

Tsonga vahvisti sosiaalisessa mediassa, että Ranskan avoin tennisturnaus 2022 jää hänen viimeiseksi ammattilaisesiintymisekseen.

ATP-tasolla Tsonga, 36, on voittanut 18 turnausta ja ollut parhaimmillaan rankingissa viidentenä.

Vaikka parhaat pelivuodet olisivat jo takana, lopettaminen on aina kova paikka.

– Päätöksen tekeminen kesti kauan. Muutama viikko sitten päätin, että lopetan Roland Garrosin jälkeen. Keho viestittää, ettei se voi enää antaa enempää, Tsonga kertoi somessa.

– Ajattelin, että lopettamisen täytyy tulla itse valitsemallani hetkellä, silloin, kun voin vielä mennä kentälle. Olen aina asettanut tavoitteet korkealle. Nyt saan tilaisuuden tavoitteiden saavuttamiseen vielä kerran, tähdensi Tsonga.

Tsonga ryhtyi tennisammattilaiseksi vuonna 2004. Ensimmäiset ATP-turnausvoittonsa hän otti 2008 Pariisin Masters-kisassa sekä Bangkokissa.

Parhaan rankinginsa ranskalaispelaaja saavutti vuonna 2012. Hän nousi tenniksen maailmanlistalla viidenneksi helmikuussa.

Tsonga on yksi nykytenniksen parhaista pelaajista, joilla ei ole Grand Slam -turnausvoittoa. Hänen ainoa loppuottelunsa tuli Australian avoimissa 2008 – mestaruuden vei kuitenkin Novak Djokovic, jolle major-titteli oli uran ensimmäinen.

Grand Slam -turnauksen välieriin Tsonga eteni lisäksi neljä kertaa: kaksi kertaa Ranskan avoimissa ja kaksi kertaa Wimbledonissa. Palkintokaapista löytyy myös vuoden 2012 olympiahopea, jonka Tsonga saavutti nelinpelissä Michael Llodran parina.

Suomen kaikkien aikojen tennispelaaja Jarkko Nieminen (s. 1981) ja Tsonga (s. 1985) kuuluvat samaan pelaajasukupolveen, ja he kohtasivatkin ATP-kiertueella peräti kahdeksan kertaa. Voitot menivät Tsongalle 6-2.