Tsitsipas taas paras Monte Carlossa – viimeksi perättäisiin mestaruuksiin ylsi Rafael Nadal

Stefanos Tsitsipas on Monte Carlon Masters-tennisturnauksen mestari toisen kerran perättäin.

Kreikkalainen Tsitsipas voitti Monte Carlon massakentillä vuosi sitten ja uusi sunnuntaina mestaruutensa. Loppuottelussa kaatui Espanjan Alejandro Davidovich Fokina.

Varsinkin toisessa erässä Davidovich Fokina kamppaili hienosti, mutta hänestä ei ollut Tsitsipasin pysäyttäjäksi. Ottelu päättyi lukemiin 6-3, 7-5.

Molemmat löivät ottelussa 21 voittolyöntiä, mutta ns. helpoissa virheissä oli suuri ero. Davidovich Fokina teki niitä 27 ja Tsitsipas vain 11.

Davidovich Fokina pelasi ensimmäisen kerran ATP-tason loppuottelussa. Tsitsipas jakoi kunniaa vastustajalleen.

– Vaikea ottelu, ja hän taisteli yllättävänkin hyvin. Hän iski loistavia voittolyöntejä. Olen varma, että hän saavuttaa vielä todella hyviä tuloksia, Tsitsipas totesi.

Tsitsipasista tuli tällä vuosituhannella kolmas pelaaja, joka on pystynyt voittamaan Monte Carlon turnauksen kahdesti perättäin. Aiemmin tempun tekivät Rafael Nadal ja Juan Carlos Ferrero.

– Upea fiilis. Pystyin pysymään rauhallisena ja uskomaan siihen, että voin voittaa tämän ottelun. Olen ylpeä voitosta. Joskus jokainen epäilee itseään, mutta on vain pidettävä leuka pystyssä ja yritettävä tehdä työnsä mahdollisimman hyvin.

– Kun kävin katsomassa Monte Carlon kisaa pikkupoikana, en olisi ikinä voinut uskoa, että voitan tämän turnauksen. Monte Carlolla on erityinen paikka sydämessäni, vakuutteli Tsitsipas.

Tsitsipas: Kreikan tennistähti

Stefanos Tsitsipas kuuluu nykytenniksen mielenkiintoisimpiin hahmoihin. Hän tekee kaikkensa noustakseen pysyvästi tenniksen ATP-kiertueen terävimpään kärkeen.

– Mitään ei tule ilman harjoittelua. Isken harjoituskentillä tunnista toiseen joka päivä, jotta saan lisää suoritusvarmuutta, Tsitsipas sanoi keväällä 2021.

– Harjoittelen rajusti päästäkseni lähemmäs tenniksen legendoja. Matkaa on edelleen paljon, myönsi Tsitsipas.

Stefanos Tsitsipas (s. 1998) tulee tennisperheestä. Hänen molemmat vanhempansa ovat toimineet tenniksen parissa. Tsitsipasin isä on kreikkalainen ja äiti kreikkalaissukuinen venäläinen.

Tsitsipas aloitti ammattilaisena vuonna 2016.

Ensimmäisen tenniksen ATP-turnausvoittonsa Tsitsipas otti Stockholm Openissa vuonna 2018. Suurin voitto toistaiseksi on ATP-lopputurnauksen mestaruus 2019.

Tennispelaajana Stefanos Tsitsipas on lähtökohtaisesti voimakas takarajalyöjä, mutta hänellä on erittäin hyvät valmiudet kokonaisvaltaiseen pelaamiseen. Nousut verkolle ja näyttävä yhden käden rystylyönti tuovat mielenkiintoista ulottuvuutta hänen pelaamiseensa.

Tsitsipas viihtyy niin kovalla kentällä, massalla kuin ruoholla. Ensimmäinen massakenttämestaruus ATP-kiertueella tuli vuonna 2019 (Estoril). Henkilökohtaisesti hän ihailee erityisesti Wimbledonin tennisturnausta.

Nuoresta iästään huolimatta Tsitsipas on joutunut tekemisiin perustavanlaatuisten asioiden kanssa. Hän oli hukkua 18-vuotiaana oltuaan uimassa Kreetalla. Videoblogissaan hän kertoikin ehtineensä jo ”tehdä sovinnon kuoleman kanssa”.

”Älä odota tilaisuuttasi, luo se”, kuuluu Tsitsipasin tunnuslauseisiin.

Monte Carlon 2022 jälkeen Tsitsipasin tilillä on kahdeksan ATP-turnausvoittoa. Tenniksen maailmanlistalla hän on ollut parhaimmillaan kolmantena.