Ruusuvuorelle murskavoitto alle tunnissa

Suomen tennisykkönen Emil Ruusuvuori jatkaa lupaavasti massakenttien kaudella.

Barcelonan-turnauksen avauskierroksella Ruusuvuori kohtasi konkari Feliciano Lopezin. Suomalainen vei voiton alle tunnissa lukemin 6-0, 6-1.

Lopez, 40, on ollut tenniksen maailmanlistalla parhaimmillaan 12:ntena, mutta parhaat pelivuodet ovat toki takanapäin.

Tiistaisessa kamppailussa Ruusuvuori mursi vastustajansa syötön viisi kertaa. Lopez ei päässyt kertaakaan edes murtopallotilanteeseen.

Toisella kierroksella Ruusuvuori saa vastaansa Aleksander Bublikin. Bublik on sijoitettu Barcelonassa 16:nneksi.

Viime viikolla Monte Carlon arvokkaassa Masters-turnauksessa Ruusuvuori pelasi toistaiseksi parasta massakenttätennistään ja otti kolme voittoa – kaksi karsinnoissa ja yhden pääsarjassa.

Tulokset tiesivät Ruusuvuorelle 70 ATP-pistettä ja 39 070 euron suuruisia palkintorahoja. Hänen tuore rankinginsa on 73.

Tällä viikolla tenniksen ATP-kiertuetta pelataan Barcelonassa ja Belgradissa. Stefanos Tsitsipas on Barcelonan-kisan ykkössijoitettu, ja palkintorahaa on liossa runsaat 2,6 miljoonaa euroa.

Belgradissa ykkössijoitettu on itseoikeutetusti Serbian tähti Novak Djokovic. Palkintorahapotti nousee yli puolen miljoonan euron.

Tenniksen WTA-kiertue matkustaa Stuttgartiin ja Istanbuliin. Autojätti Porschen sponsoroima yli 750 000 euron arvoinen Stuttgartin-kisa saa kärkisijoitetukseen maailmanlistan ykkösen Iga Swiatekin. Ykkössijoitettu Istanbulissa on Elise Mertens.