Ruusuvuoren pikavuoro porhalsi jo toiseen voittoon Barcelonassa

Suomen tennisykkönen Emil Ruusuvuori kiihdyttää vauhtiaan massakenttien kaudella.

Barcelonan-turnauksessa Ruusuvuori on edennyt kolmannelle kierrokselle. Keskiviikkona hän kukisti Aleksander Bublikin (ATP-33) suoraan kahdessa erässä.

Ottelu päättyi Ruusuvuoren hyväksi 6-3, 6-1. Barcelonasta suomalaispelaaja on varmistanut jo 45 ATP-pistettä ja runsaat 35 000 euroa palkintorahaa.

Avauskierroksella Ruusuvuori kohtasi konkari Feliciano Lopezin. Suomalainen vei voiton alle tunnissa lukemin 6-0, 6-1. Myös Bublik-kamppailu päättyi ennen tunnin täyttymistä.

Kolmannella kierroksella Ruusuvuori saa vastaansa Norjan Casper Ruudin. Ruud on sijoitettu Barcelonassa toiseksi. Ruusuvuori ja Ruud kohtasivat US Openissa 2020, ja Ruusuvuori joutui keskeyttämään ottelun kolmannessa erässä.

Viime viikolla Monte Carlon arvokkaassa Masters-turnauksessa Ruusuvuori pelasi toistaiseksi parasta massakenttätennistään ja otti kolme voittoa – kaksi karsinnoissa ja yhden pääsarjassa.

Tulokset tiesivät Ruusuvuorelle 70 ATP-pistettä ja 39 070 euron suuruisia palkintorahoja. Hänen tuore rankinginsa on 73.

Tällä viikolla tenniksen ATP-kiertuetta pelataan Barcelonassa ja Belgradissa. Stefanos Tsitsipas on Barcelonan-kisan ykkössijoitettu, ja palkintorahaa on liossa runsaat 2,6 miljoonaa euroa.

Belgradissa ykkössijoitettu on itseoikeutetusti Serbian tähti Novak Djokovic. Palkintorahapotti nousee yli puolen miljoonan euron.

Tenniksen WTA-kiertue matkustaa Stuttgartiin ja Istanbuliin. Autojätti Porschen sponsoroima yli 750 000 euron arvoinen Stuttgartin-kisa saa kärkisijoitetukseen maailmanlistan ykkösen Iga Swiatekin.

Ykkössijoitettu Istanbulissa oli Elise Mertens, joka joutui luovuttamaan Rebecca Petersonia vastaan pelaamansa ottelun toisessa erässä.