Ruusuvuori voitti Ranskan avoimissa – jatkopaikka myös Laaksoselle

Suomen Emil Ruusuvuori eteni toiselle kierrokselle Ranskan avoimessa tennisturnauksessa.

Avauskierroksen ottelussa Ruusuvuori kohtasi Ranskan Ugo Humbertin. Ruusuvuori oli erin 1-2 tappiolla, mutta nousi riemukkaaseen 3-2-voittoon.

Ruusuvuoren aloitus oli vahva, ja hän vei ensimmäisen erän nimiinsä pelein 6-2. Humbert sai sen jälkeen otteen ja vei kaksi seuraavaa (6-2, 7-6).

Neljäs erä oli taistelun kulminaatio (6-4), sillä ratkaisuerän suomalainen vei jo selvästi, 6-2. Ottelulle kertyi mittaa kolme tuntia ja 49 minuuttia.

Otteluvoitto oli Ruusuvuorelle ensimmäinen Ranskan avoimissa. Toisella kierroksella hän kohtaa Casper Ruudin, joka kaatoi uransa lopettavan Jo-Wilfried Tsongan.

– Se oli kova taistelu, olen todella tyytyväinen voitosta. Tänään oli paikoittain todella vuoristoratamainen ottelu. Molemmilla oli mahdollisuuksia. Viidessä erässä voi tapahtua todella paljon, Ruusuvuori kommentoi Tennisliiton verkkosivuilla.

Ruusuvuori ja Ruud (ATP-8) kohtasivat äskettäin Barcelonassa, ja norjalainen voitti 6-2, 6-2. Ruud on toisen kierroksen ottelussa selkeä ennakkosuosikki.

Suomalaissyntyinen, nykyisin Sveitsiä edustava Henri Laaksonen iski hänkin jatkoon. Laaksonen kaatoi Pedro Martinezin neljässä erässä.

Kuumaksi ennakoidusta kamppailusta Holger Rune – Denis Shapovalov ei kovin kuumaa tullutkaan, sillä tanskalaiskomeetta Rune vei ottelun suoraan kolmessa erässä. Lopputulos oli 6-3, 6-1, 7-6. Rune pelaa toisella kierroksella Laaksosta vastaan.

– Kivaa. Tällaisten voittojen ja turnausten takia sitä tekee töitä joka päivä, Rune kommentoi makeaa voittoaan.

– Denis pelaa uskomattomalla tasolla. Olen nyt superonnellinen. Turnausvoitto Münchenissä oli valtava askel urallani. Fiilis on todella positiivinen, ja teen täysillä töitä, jotta olisin joka päivä vähän parempi, tanskalainen kertoi.

Roland Garrosin naisten kaksinpeliturnauksessa nimekkäät pelaajat Karolina Pliskova ja Jelena Ostapenko aloittivat voitokkaasti. Upean Australian avoimet -esityksensä jälkeen säästeliäästi pelannut Danielle Collins otti suoran kahden erän voiton Viktorija Tomovasta. Ottelu päättyi 6-0, 6-4.