Coco Gauff lähetti viestin nuorille tennispelaajille ja eteni välieriin Roland Garrosilla

Nuori tennispelaaja Coco Gauff etenee urallaan ensimmäistä kertaa Grand Slam -turnauksen välieriin.

Gauff, 18, kuittasi paikan Ranskan avoimen tennisturnauksen neljän parhaan joukkoon tiistaina. Hän voitti Sloane Stephensin kahdessa erässä lukemin 7-5, 6-2.

Kyseessä oli paitsi kahden yhdysvaltalaispelaajan myös pelaajasukupolvien ja pelityylien kohtaaminen. Kokenut Stephens tunnetaan passiivisesta taktiikastaan, kun taas Gauff satsaa aggressiivisuuteen.

Ottelun alussa Gauff pelasi vahvaa omaa peliään, mutta joutui lopulta tiukkaan paikkaan avauserässä. Toisessa setissä tasoero putkahti isommin esille.

– Olen nyt niin onnellinen, että sitä on vaikea edes selittää. Viime kerralla, kun kohtasin Sloanen, hävisin, mutta sellaiset kokemukset valmistavat tulevaan. Hyvä, että nyt tuli erilainen tulos, tämä oli kova henkinen haaste, Gauff kertoi kenttähaastattelussa.

Coco Gauff alkoi nousta tenniksen WTA-kiertueella suuriin otsikoihin vain 15-vuotiaana, joten hän on päässyt käsittelemään pelillisiä ja mentaalisia haasteita poikkeuksellisen varhaisessa vaiheessa.

– Uskon itseeni. Vielä viime vuonnakin tein liikaa töitä sen eteen, että täyttäisin muiden ihmisten odotukset. Mutta siinä on viesti kaikille nuorille pelaajille. Kun rakastat itseäsi, ei ole väliä, mitä muut ajattelevat. Elämästä täytyy nauttia, linjaa Gauff.

Välierissä Gauffin vastustaja on yllätysnimi, italialainen Martina Trevisan, joka on tenniksen maailmanlistalla 59:ntenä. Muut semifinalistit varmistuvat otteluissa Swiatek-Pegula ja Kudermetova-Kasatkina.

Gauff: Floridan nouseva tennistähti

Yhdysvaltalainen Cori ”Coco” Gauff (s. 13.3.2004, Delray Beach) oli tenniksen maailmanlistalla sijalla 23 ennen Ranskan avoimien alkamista. Hänen paras rankinginsa 15. on huhtikuulta 2022.

WTA-tasolla Gauff on ehtinyt voittaa kaksi turnausta. Hän oli paras Linzissä 2019 ja Parmassa 2021. Lisäksi hänellä on neljä WTA-titteliä nelinpelistä.

Williamsin siskoksia, Serenaa ja Venusta, ihaileva Coco aloitti tenniksen pelaamisen kuusivuotiaana. Hän tulee urheiluperheestä: äiti on menestynyt sekä voimistelussa että yleisurheilussa ja isä koripallossa.

Monien muiden yhdysvaltalaisten pelaajien tapaan Gauff viihtyy kovilla pelialustoilla. Hänen pelityylissään aggressiivisuus ja taisteluilme ovat alati pinnassa. Nopeasta liikkumisesta ja kovasta syötöstä hän on kehittämässä lisäetuja itselleen.

Gauff on tehnyt hyvää jälkeä useissa Grand Slam -turnauksissa. Vuonna 2021 hän rakenteli jymypaukkua ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon Roland Garrosin massakentillä, Ranskan avoimessa tennisturnauksessa.