Ranskan avoin tennisturnaus: kaksinpelin välierät 2022

Ranskan avoimessa tennisturnauksessa 2022 ovat edessä kaksinpelin välierät.

Miesten kaksinpelissä neljän parhaan joukkoon eteni vain sijoitettuja pelaajia. Naisten kaksinpelissä ainoa sijoittamaton jatkoonmenijä oli Martina Trevisan.

Seuraavassa ennakkokatsaus jokaiseen välieräotteluun.

Rafael Nadal – Alexander Zverev: Kun Novak Djokovic ja Carlos Alcaraz ovat laulukuorossa, Nadal on turnauksen ainoa suosikki. Nadal on valmis ottamaan ennätyksellisen 14:nnen tittelinsä Roland Garrosilla, mutta Zvereviltä ei tule mitään helposti. Zverev teki urotyön ja kaatoi Alcarazin, joka on kenties kalenterivuoden paras pelaaja tähän mennessä.

Casper Ruud – Marin Cilic: Norjalainen Ruud saavutti uransa ensimmäisen Grand Slam -välieräpaikan kaatamalla pohjoismaisessa puolivälieräkohtaamisessa tanskalaisen Holger Runen. Todella mielenkiintoinen välierä, sillä kokenut Cilic on hänkin loistokunnossa. Kroaatti säväytti puolivälierän supertiebreakissa voittamalla Andrei Rublevin. Tennislegenda John McEnroe sanoi Discoveryn lähetyksessä todistaneensa yhtä kaikkien aikojen katkaisupelisuorituksista.

Iga Swiatek – Daria Kasatkina: Ranskan avoimista 2022 on pudonnut tähtipelaaja toisensa jälkeen, ja Kasatkina on ehdottomasti yksi tämän ilmiön hyötyjistä. Kaikki kunnia hänelle, mutta välieräottelussa tenniksen maailmanlistan ykköstä vastaan mahdollisuudet ovat vähissä. Swiatek pelaa WTA-kiertueen ylivoimaisesti parasta tennistä, eikä stoppia tulee ainakaan tässä mittelössä.

Martina Trevisan – Coco Gauff: Trevisan, piskuinen italialainen, pelaa elämänsä tennistä 28-vuotiaana. Vasenkätinen Trevisan on voittanut urallaan vain yhden WTA-turnauksen, mutta Pariisissa hän hämmästyttää välieräpaikalla – Leylah Fernandezin pudottaminen puolivälierissä on kova näyttö. Vaikka Gauff on vasta 18-kesäinen, hän on tehnyt itselleen nimeä jo kolmen vuoden ajan. Rohkeaa ja aggressiivista tennistä esittävä amerikkalaisteini on kamppailun ennakkosuosikki.

Ranskan avoimessa tennisturnauksessa naisten loppuottelu pelataan lauantaina ja miesten finaali sunnuntaina.