Tenniksen maailmanlistat Ranskan avoimien jälkeen

Novak Djokovic ja Iga Swiatek jatkavat tenniksen maailmanlistan kärjessä.

Swiatek voitti Ranskan avoimen tennisturnauksen naisten kaksinpelin. Djokovicin kohtaloksi koitui tappio Rafael Nadalille puolivälierissä.

Nadal voitti Roland Garrosilla historiallisen mestaruuden (14. Ranskan avoimien voitto, 22. Grand Slam- turnausvoitto) ja on nyt rankingissa neljäntenä.

Suomen Emil Ruusuvuori otti Ranskan avoimissa yhden otteluvoiton, ja hän on massakauden päättyessä maailmanlistan 62:s. Ruusuvuori pelasi ATP-uransa parhaan massakenttien kauden – massaturnausten alkaessa hänen rankinginsa oli 80.

ATP-pisteiden valossa Emil Ruusuvuoren paras suoritus tuli Monte Carlossa. Hän voitti kaksi karsintaottelua ja kaksi pääsarjan ottelua, mikä tiesi 70 ATP-pisteen saalista.

Ruusuvuori on jo aloittanut ruohokenttien kautensa – hän otti tiistaina erinomaisen voiton Alankomaiden ykköspelaajasta Botic van de Zandschulpista. Käynnissä on runsaan 700 000 euron turnaus Alankomaiden ’s-Hertogenboschissa.

Nelinpelin maailmanlistalla Harri Heliövaara saavuttaa uransa parhaan noteerauksen (39). Heliövaara ja Lloyd Glasspool etenivät Ranskan avoimissa upeasti puolivälieriin.

Nelinpelin rankingykköset ovat miehissä Joe Salisbury ja naisissa Elise Mertens.

Tenniksen naisten maailmanlistan kärkikolmikon Swiatekin takana täydentävät Anett Kontaveit ja Paula Badosa. Varsinainen raketti on Pariisissa välieriin edennyt Martina Trevisan, joka nousee peräti 32 sijaa, portaalle 27.

Suomen ylivoimainen ykkönen on Anastasia Kulikova, jonka tuore ranking on 182. Se on hänen uusi ennätyksensä. Kulikova, 22, voitti Roland Garrosilla kaksi karsintaottelua, mutta pääsarjapaikka jäi vielä saavuttamatta.