Ruusuvuori nousemassa Suomen tennishistorian kolmanneksi parhaaksi pelaajaksi

Suomen Emil Ruusuvuori hävisi toisella kierroksella ATP-turnauksessa Alankomaissa, mutta nousee merkittävästi tenniksen maailmanlistalla.

Ruusuvuoren kauden ensimmäinen ruohokenttäturnaus päättyi tappioon toisella kierroksella Ilja Ivashkalle. Ivashka voitti ’s-Hertogenboschissa suoraan kahdessa erässä lukemin 6-4, 6-2.

Ivashka ja Ruusuvuori ovat toisilleen tutut vastustajat. Torstaina nähtiin jo viides keskinäinen ATP-tason ottelu, ja voitto on mennyt Ivashkalle jokaisella kerralla. Ruusuvuori puolestaan voitti Ivashkan vuonna 2019 alemman tason kisassa Helsingissä.

Ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori otti upean voiton isäntämaan ykköspelaajasta Botic Van De Zandschulpista (ATP-29).

ATP:n reaaliaikaisen rankingin mukaan Ruusuvuori on nousemassa 55:nneksi ensi maanantaina julkaistavalla maailmanlistalla. Se olisi paitsi Ruusuvuoren ennätys myös Suomen tennishistorian kolmanneksi paras suoritus.

Ruusuvuori on nousemassa Jarkko Niemisen (paras ranking 13.) ja Veli Paloheimon (48.) perään, ohi Aki Rahusen (57.). Aiemmin Emil on jo jättänyt taakseen Olli Rahnaston (88.) ja Leo Palinin (92.).

Alankomaiden ’s-Hertogenboschissa käytävässä turnauksessa on jaossa palkintorahaa yhteensä 725 540 euroa. Mestarin osuus on 98 580 euroa ja 250 ATP-pistettä. Ykkössijoitettuna pelaa Daniil Medvedev.

Ruohokenttäturnaukset ennen Wimbledonia

Viikolla 23 alkanut ruohokenttien tenniskausi sisältää lukuisia mielenkiintoisia turnauksia, ja sesonki huipentuu legendaariseen Wimbledoniin kesä- ja heinäkuun vaihteessa.

Viikko 23: Alankomaiden ’s-Hertogenboschin (ATP ja WTA) lisäksi pelataan ATP-turnausta Stuttgartissa. WTA-kisat myös Nottinghamissa ja Valenciassa.

Viikko 24: Panokset kovenevat, kun Lontoossa ja Saksan Hallessa pelataan yli kahden miljoonan euron ATP-turnaukset. WTA-kiertueen tie vie Birminghamiin, Berliiniin ja Italian Gaibaan.

Viikko 25: ATP-kiertueella vuoron saavat Britannian Eastbourne sekä Mallorca. WTA-turnauksia käydään Eastbournessa ja Saksan Bad Homburgissa.

27. kesäkuuta – 10. heinäkuuta: Wimbledonin tennisturnaus, The Championships.