Raducanun tuhkimotarina jäi kirjoittamatta Wimbledonissa

Britannian nuori tennistähti Emma Raducanu ei tunnu pääsevän vauhtiin kaudella 2022.

Wimbledonissa Raducanu hoiteli ensimmäisen kierroksen, mutta toisella kierroksella Caroline Garcia oli liian kova pala. Garcia voitti suoraan kahdessa erässä tuloksella 6-3, 6-3.

– Valmistauduin hyvin tähän otteluun. Emma on loistava pelaaja, ja tämä on vieläpä hänen kotiturnauksensa. Tämä oli ensimmäinen otteluni keskuskentällä. Nautin tästä kokemuksesta, se oli jotain aivan spesiaalia, Garcia purki tuntojaan kenttähaastattelussa.

Kolmannella kierroksella Garcia ottaa mittaa Zhang Shuaista.

– Vaikka minulla on nyt pari voittoa alla, kaikki pitää aloittaa alusta. Se on tenniksessä niin hienoa, nollasta aloitetaan, ja jokainen yrittää voittaa, kuvaili Garcia.

Raducanu ponnisti suuriin otsikoihin juuri Wimbledonissa vuosi sitten. Hän eteni vain 18-vuotiaana upeasti neljännelle kierrokselle ja herätteli toiveita brittitenniksen suuresta noususta. US Openissa hän lisäsi kierroksia ja voitti turnauksen sensaatiomaiseen tapaan.

Raducanu, kanadalaissyntyinen romanialaisen isän ja kiinalaisen äidin tytär, on WTA-kiertueella voittanut toistaiseksi vain US Openin. Hänen paras sijoituksensa tenniksen maailmanlistalla on 11:s, sen hän saavutti huhtikuussa 2022.

Kausi 2022 on sujunut Emmalta nihkeästi. Ennen Wimbledonia hänellä oli tilillään 19 ottelua ja vain kahdeksan voittoa. Kauden kaikista kolmesta Grand Slam -kisasta hän on pudonnut toisella kierroksella.

Wimbledon 2022

Wimbledon (The Championships) on yksi tennisvuoden neljästä Grand Slam -turnauksesta. Wimbledon pelataan ruohokentillä Lontoossa. Vuonna 2022 Wimbledon pelataan 27. kesäkuuta – 9. heinäkuuta.

Wimbledonia järjestävä AELTC (All England Lawn Tennis Club) on sulkenut venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat vuoden 2022 turnauksesta. Päätöksen vuoksi tenniksen ammattilaiskiertueiden organisaatiot ATP ja WTA eivät jaa kisasta rankingpisteitä.

Vuoden 2022 Wimbledonissa maksetaan ennätyksellisesti 40 350 000 punnan edestä palkintorahaa. Suurimmat yksittäiset summat (kaksi miljoonaa puntaa) ovat luvassa kaksinpeliturnausten mestareille.

– Tämän vuoden palkintorahojen on tarkoitus korostaa sitä, miten tärkeitä pelaajat ovat The Championshipsille. Haluamme, että turnauksemme on edelleen yksi maailman johtavista urheilutapahtumista. Tämä turnaus on tavallistakin erityisempi, koska juhlimme keskuskentän satavuotista taivalta, puheenjohtaja Ian Hewitt sanoo.

Suomessa Wimbledon on katseltavissa Discoveryn medioissa.

Vuonna 2021 Wimbledonin kaksinpeliturnaukset voittivat Novak Djokovic ja Ashleigh Barty.