Rankingykkönen Swiatek putosi Wimbledonista jo kolmannella kierroksella

Tenniksen maailmanlistan ykköspelaaja Iga Swiatekin pitkä voittoputki on ohi. Se katkesi karvaasti Wimbledonin tennisturnauksessa.

Swiatek oli Wimbledonin ylivoimainen ennakkosuosikki. Kohtaloksi koitui Alize Cornet, jonka vaarallisuus turnausten alkukierroksilla toki tunnetaan.

Kokenut Cornet löi Swiatekin lauantaina tuloksella 6-4, 6-2 kolmannen kierroksen ottelussa. Myös kahdeksan vuotta sitten Cornet pudotti maailman ykkösen Wimbledonista. Silloin häviäjä oli Serena Williams.

– Olen kuin hyvä viini, paranen vanhetessani. Olen Igan suuri fani, hän on todella lahjakas ja hieno lähettiläs naisten tennikselle. On imartelevaa saada voittaa hänet. Tällaisten otteluiden takia sitä elää. Tiesin, että minulla on mahdollisuudet, koska Iga ei välttämättä ole ruoholla niin varma kuin muilla alustoilla, Cornet kommentoi.

– Fiilis on hieno, mutta ottelua pitää vielä käsitellä, koska en vielä aivan käsitä voittoani. Uskomatonta! Tämä kausi on yksi urani parhaista. Fyysisesti olo on hyvä, ja motivaatiota riittää. Tulta löytyy edelleen, vakuutteli Cornet.

Ennen lauantaista mittelöä Swiatek oli voittanut 37 ottelua peräkkäin. Putken aikana hän vei muun muassa Ranskan avoimien mestaruuden.

– Tiedän, etten pelannut hyvää tennistä tänään. Taktiikka oli sekaisin. Harjoitusten aikana kunto ei ollut paras mahdollinen, joten osasin odottaa tätä, puolalainen kertoi lehdistötilaisuudessa.

– Tällä kaudella olen pelannut aiempaa aggressiivisemmin, mutta täällä Wimbledonissa en hallinnut palloa riittävän hyvin. Toisessa erässä yritin nopeutta peliä. Se ei tuottanut tulosta. En osannut muuttaa pelaamistani oikealla tavalla, hän lisäsi.

Swiatek, 21, on voittanut tällä kaudella kuusi WTA-turnausta ja koko urallaan yhdeksän. Hän nousi tenniksen maailmanlistan ykköseksi huhtikuussa Ashleigh Bartyn lopetettua uransa.

Ruusuvuori putosi Wimbledonista, Heliövaara jatkaa

Emil Ruusuvuoren toisen kierroksen haaste Wimbledonin tennisturnauksessa oli Botic van de Zandschulp. Alankomaalainen vei voiton neljässä erässä.

Ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori sai hyvän vastuksen japanilaisesta Yoshihito Nishiokasta. Suomalainen piti pintansa yhdestä erätappiosta huolimatta ja otti voiton kotiin tuloksella 6-2, 6-2, 4-6, 6-4.

Nelinpeliturnauksessa on edelleen suomalaisväriä. Harri Heliövaara ja hänen parinsa Lloyd Glasspool voittivat ensimmäisellä kierroksella kaksikon Gaston-Musetti. Lopputulos oli 6-3, 6-3, 6-4.

Heliövaaran ja Glasspoolin toisen kierroksen vastustaja oli duo Blumberg-Ruud, joka kaatui huimassa viiden erän mittelössä. Neljännesvälierissä Heliövaara ja Glasspool kohtaavat tiimin Mektic-Pavic, joka on sijoitettu Wimbledonissa toiseksi.

Wimbledon 2022

Wimbledon (The Championships) on yksi tennisvuoden neljästä Grand Slam -turnauksesta. Wimbledon pelataan ruohokentillä Lontoossa. Vuonna 2022 Wimbledon pelataan 27. kesäkuuta – 9. heinäkuuta.

Wimbledonia järjestävä AELTC (All England Lawn Tennis Club) on sulkenut venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat vuoden 2022 turnauksesta. Päätöksen vuoksi tenniksen ammattilaiskiertueiden organisaatiot ATP ja WTA eivät jaa kisasta rankingpisteitä.

Vuoden 2022 Wimbledonissa maksetaan ennätyksellisesti 40 350 000 punnan edestä palkintorahaa. Suurimmat yksittäiset summat (kaksi miljoonaa puntaa) ovat luvassa kaksinpeliturnausten mestareille.

– Tämän vuoden palkintorahojen on tarkoitus korostaa sitä, miten tärkeitä pelaajat ovat The Championshipsille. Haluamme, että turnauksemme on edelleen yksi maailman johtavista urheilutapahtumista. Tämä turnaus on tavallistakin erityisempi, koska juhlimme keskuskentän satavuotista taivalta, puheenjohtaja Ian Hewitt sanoo.

Suomessa Wimbledon on katseltavissa Discoveryn medioissa.

Vuonna 2021 Wimbledonin kaksinpeliturnaukset voittivat Novak Djokovic ja Ashleigh Barty.