Garin taisteli upeaan voittoon kahden erän tappioasemasta Wimbledonissa

Chileläinen Cristian Garin iski upeasti puolivälieriin Wimbledonin tennisturnauksessa.

Maanantaisessa neljännesvälieräottelussa Garin voitti Alex de Minaurin täydessä viidessä erässä. De Minaur voitti ensimmäiset erät (6-2, 7-5), mutta Garin nousi näyttävään otteluvoittoon viemällä kolme viimeistä (7-6, 6-4, 7-6).

Ottelun päättäneen supertiebreakin Garin voitti pistein 10-6. Ottelu kesti yli neljä ja puoli tuntia.

Chileläiselle Grand Slam -kisan puolivälieräpaikka on uran ensimmäinen.

– Nyt ei löydy sanoja, jätin kaiken kentälle. Taistelu oli kova, ja Alex pelasi loistavasti. Nyt olen aivan uupunut. Annoin kaikkeni. Yritin olla aggressiivinen verkolla ja syötössä, Garin kertoi kenttähaastattelussa.

– Puolivälieriin pääseminen on aivan spesiaalia. Olen tehnyt koko elämäni rajusti töitä päästäkseni tällaiseen tilanteeseen. Wimbledon on suosikkiturnaukseni, joten kahdeksan joukkoon pääseminen on unelmatilanne. Nyt yritän vähän levätä, jotta olen valmis tekemään parhaani puolivälierissä.

Garin aloitti tennisammattilaisena vuonna 2011 ja on ollut parhaimmillaan 17:ntenä tenniksen maailmanlistalla. ATP-tasolla Garin, 26, on voittanut viisi turnausta, jokaisen massalla. Massakenttiä onkin pidetty hänen parhaana alustanaan.

– No nyt se on ruoho! Garin nauratti Wimbledonin yleisöä.

Puolivälierissä Garin kohtaa joko Brandon Nakashiman tai Nick Kyrgiosin. Varmoja kvartseja ovat jo Djokovic-Sinner ja Goffin-Norrie.

Wimbledon 2022

Wimbledon (The Championships) on yksi tennisvuoden neljästä Grand Slam -turnauksesta. Wimbledon pelataan ruohokentillä Lontoossa. Vuonna 2022 Wimbledon pelataan 27. kesäkuuta – 9. heinäkuuta.

Wimbledonia järjestävä AELTC (All England Lawn Tennis Club) on sulkenut venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat vuoden 2022 turnauksesta. Päätöksen vuoksi tenniksen ammattilaiskiertueiden organisaatiot ATP ja WTA eivät jaa kisasta rankingpisteitä.

Vuoden 2022 Wimbledonissa maksetaan ennätyksellisesti 40 350 000 punnan edestä palkintorahaa. Suurimmat yksittäiset summat (kaksi miljoonaa puntaa) ovat luvassa kaksinpeliturnausten mestareille.

– Tämän vuoden palkintorahojen on tarkoitus korostaa sitä, miten tärkeitä pelaajat ovat The Championshipsille. Haluamme, että turnauksemme on edelleen yksi maailman johtavista urheilutapahtumista. Tämä turnaus on tavallistakin erityisempi, koska juhlimme keskuskentän satavuotista taivalta, puheenjohtaja Ian Hewitt sanoo.

Suomessa Wimbledon on katseltavissa Discoveryn medioissa.

Vuonna 2021 Wimbledonin kaksinpeliturnaukset voittivat Novak Djokovic ja Ashleigh Barty.