Cameron Norrie nostaa tennistoiveita Britanniassa

Cameron Norriesta tuli kuuteen vuoteen ensimmäinen britti, joka etenee välieriin Wimbledonin tennisturnauksen miesten kaksinpelissä.

Tiistaina Norrie taivutti David Goffinin viidessä erässä oltuaan tappiolla erin 1-2. Ottelulle kertyi mittaa kolme ja puoli tuntia.

Norrie ei ollut koskaan aiemmin mennyt Grand Slam -turnauksessa kolmatta kierrosta pidemmälle.

– Tämä on aika kreisiä, ja kaikki on tapahtunut niin nopeasti. Tässä ottelussa olin vähän onnekaskin. Välillä menetin keskittymiseni, mutta se palasi, Norrie kertasi ottelun jälkeen.

Välierissä Norrie kohtaa Wimbledonin ykkössijoitetun, Novak Djokovicin. Djokovic kaatoi omassa puolivälierässään Jannik Sinnerin, mutta vasta viiden erän vääntämisen jälkeen.

– Hänen voittamisensa on yksi tenniksen vaikeimmista tehtävistä. Ruoho on varmaankin hänen paras alustansa, ja hänen tilastonsa Wimbledonista ovat uskomattomat, Norrie kommentoi Djokovicia.

– Minun täytyy parantaa pelaamistani paljon. Jos taas menetän keskittymisen, minulla ei ole mahdollisuuksia. Odotan tietysti haastetta, mutta vaikea siitä tulee, brittipelaaja tietää.

Norrie: Johannesburgista mutkien kautta Lontooseen

Etelä-Afrikan Johannesburgissa syntynyt (23.8.1995) Norrie muutti nuorena Uuteen-Seelantiin ja nuorukaisena Yhdysvaltoihin. Pohjois-Amerikan yliopistotenniksessä vasenkätinen pelaaja nousi rankingykköseksi.

Tenniksessä Norrie vaihtoi Uudesta-Seelannista Britannian lipun alle vuonna 2013 muutettuaan Lontooseen.

Vuonna 2021 Norrie otti ensimmäiset ATP-tason turnausvoittonsa (Los Cabos, Indian Wells). Vuonna 2022 hän on vallannut tittelit Lyonissa ja Delray Beachissa.

Tenniksen maailmanlistalla Norrien paras sijoitus on 10:s. Sen hän saavutti huhtikuussa 2022.

Norrien isä on skotlantilainen ja äiti walesilainen. Vapaa-ajallaan Norrie seuraa muun muassa rugbya ja jalkapalloa. Englannin Valioliigassa hänen suosikkijoukkueensa on Newcastle United.

Wimbledon 2022: kaksinpelin välierät

Novak Djokovic – Cameron Norrie
Nick Kyrgios – Rafael Nadal

Jelena Ribakina – Simona Halep
Ons Jabeur – Tatjana Maria