Djokovic Wimbledonin kaksinpelin mestari 2022

Novak Djokovic voitti Nick Kyrgiosin Wimbledonin tennisturnauksen miesten kaksinpelin loppuottelussa sunnuntaina.

Serbi Djokovic lähti vuoden 2022 finaaliin selkeänä ennakkosuosikkina, sillä hän oli voittanut Wimbledonin kolme kertaa peräkkäin. Tenniksen pahana poikana tunnettu australialainen Kyrgios oli kuitenkin valmis haastamaan.

Erinomaisen terävästi aloittanut Kyrgios pystyi voittamaan ensimmäisen erän, mutta sen jälkeen tasoero tuli väistämättömästi esiin. Ottelu päättyi lukemiin 4-6, 6-3, 6-4, 7-6.

Wimbledon-mestaruus on Djokovicille neljäs peräkkäinen ja seitsemäs kaikkiaan. Grand Slam -titteleitä hänellä on 21. Enemmän on vain Rafael Nadalilla, 22.

– En voi sanoin kuvailla, miten paljon tämä turnaus ja tämä pokaali merkitsevät minulle ja perheelleni. Millään muulla turnauksella ei ole samanlaista paikkaa sydämessäni, Djokovic sanoi mestarin puheenvuorossaan.

– Juuri Wimbledon on motivoinut minua ja se inspiroi minua aloittamaan tenniksen. Kun näin Pete Samprasin voittavan vuonna 1992, pyysin vanhempiani ostamaan minulle mailan, mestari kertoi.

Wimbledon on ollut ”neljän suuren” temmellyskenttä 20 vuoden ajan. Nelikon (Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray) viimeisin ulkopuolinen Wimbledon-mestari on Lleyton Hewitt (2002).

Wimbledon-finalistit 2022

Novak Djokovic

– 35-vuotias
tenniksen maailmanlistan 3.
– nousi rankingykköseksi ensimmäisen kerran vuonna 2011
– 88 ATP-turnausvoittoa, mukaan lukien 21 Grand Slam -turnausvoittoa

Nick Kyrgios

– 27-vuotias
– paras sijoitus tenniksen maailmanlistalla 13:s, nyt 40:s
– 6 ATP-turnausvoittoa, ei Grand Slam -turnausvoittoja

Vedonlyöntikertoimet

Veikkaus: Djokovic 1,26 – Kyrgios 3,65

Kansainväliset toimistot keskimäärin: Djokovic 1,27 – Kyrgios 3,90

Djokovic-Kyrgios, aiemmat keskinäiset ottelut

2017 Indian Wells: Kyrgios voitti 6-4, 7-6
2017 Acapulco: Kyrgios voitti 7-6, 7-5

Naisten kaksinpeliturnauksen Wimbledonissa voitti Kazakstanin Jelena Ribakina, joka kaatoi loppuottelussa Ons Jabeurin.

Wimbledon 2022

Wimbledon (The Championships) on yksi tennisvuoden neljästä Grand Slam -turnauksesta. Wimbledon pelataan ruohokentillä Lontoossa. Vuonna 2022 Wimbledon pelataan 27. kesäkuuta – 9. heinäkuuta.

Wimbledonia järjestävä AELTC (All England Lawn Tennis Club) on sulkenut venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat vuoden 2022 turnauksesta. Päätöksen vuoksi tenniksen ammattilaiskiertueiden organisaatiot ATP ja WTA eivät jaa kisasta rankingpisteitä.

Vuoden 2022 Wimbledonissa maksetaan ennätyksellisesti 40 350 000 punnan edestä palkintorahaa. Suurimmat yksittäiset summat (kaksi miljoonaa puntaa) ovat luvassa kaksinpeliturnausten mestareille.

– Tämän vuoden palkintorahojen on tarkoitus korostaa sitä, miten tärkeitä pelaajat ovat The Championshipsille. Haluamme, että turnauksemme on edelleen yksi maailman johtavista urheilutapahtumista. Tämä turnaus on tavallistakin erityisempi, koska juhlimme keskuskentän satavuotista taivalta, puheenjohtaja Ian Hewitt sanoo.

Suomessa Wimbledon on katseltavissa Discoveryn medioissa.

Vuonna 2021 Wimbledonin kaksinpeliturnaukset voittivat Novak Djokovic ja Ashleigh Barty.