Ruusuvuori kaatoi kolminkertaisen Grand Slam -turnausvoittajan

Suomen tennistähti Emil Ruusuvuori kukisti kolminkertaisen Grand Slam -turnausvoittajan Stan Wawrinkan maanantaina.

Kaksikko kohtasi Masters-turnauksessa Montrealissa. Ruusuvuori vei ensimmäisen kierroksen ottelun nimiinsä lukemin 6-3, 3-6, 6-3.

Kokenut Wawrinka on voittanut kertaalleen kaikki Grand Slam -kisat paitsi Wimbledonin. Tenniksen maailmanlistalla hän on ollut parhaimmillaan kolmantena.

– Katsoin nuorena Stanin otteluita, ja kunnioitan häntä valtavasti, Ruusuvuori sanoi ottelun jälkeen kenttähaastattelussa.

– Hän on edelleen kova kilpailija. Hän on inspiroinut monia, toivottavasti hän pystyy jatkamaan korkealla tasolla. Nautin tästä ottelusta ja se toteutti unelmani.

Toisella kierroksella Ruusuvuori ottaa mittaa Hubert Hurkaczista (ATP-10). Suomalainen voitti Hurkaczin viime viikolla Washington DC:ssä.

– Se oli minulta hyvä ottelu, häneltä ei paras mahdollinen. Hän varmasti valmistautuu otteluun ja tulee kentälle kuumana. Hän on top 10 -tason pelaaja, joten minun on näytettävä parastani, jotta voin voittaa hänet, Ruusuvuori tietää.

Montrealissa pelataan National Bank Open Presented by Rogers -turnausta, jonka palkintorahapotti nousee liki kuuteen miljoonaan dollariin. Ykkössijoitettu on Daniil Medvedev, joka pitää ykkössijaa myös maailmanlistalla.

WTA-kiertueellakin on käynnissä loistava turnaus. Ykkössijoitettuna Torontossa aloittaa Puolan tennistähti Iga Swiatek, ja palkintorahaa on jaossa yhteensä 2,7 miljoonaa dollaria.

Maanantaina ykkösaiheeksi nousi Serena Williams, joka saavutti ensimmäisen kaksinpelivoittonsa yli vuoteen. Hän nujersi Nuria Parrizas Diazin lukemin 6-3, 6-4.

Korkealaatuiset turnaukset Pohjois-Amerikassa enteilevät Grand Slam -kauden viimeistä tapahtumaa, US Openia. US Open pelataan 29. elokuuta – 11. syyskuuta.

US Open käydään kovapintaisilla kentillä New Yorkissa. Pelipaikka on USTA Billie Jean King National Tennis Center, joka sijaitsee Queensin kaupunginosan Flushing Meadowsissa.

Vuonna 2021 kaksinpeliturnaukset voittivat Daniil Medvedev ja Emma Raducanu.

US Openissa jaettiin vuonna 2021 palkintorahaa yhteensä 57,5 miljoonaa dollaria. Kaksinpelin voittajat saivat kumpikin 2,5 miljoonaa dollaria.