Ruusuvuorelle ensimmäinen ATP-otteluvoitto yli kuukauteen

Suomen tennisykkönen Emil Ruusuvuori on palannut voittokantaan ATP-kiertueella.

Ruusuvuori ottaa osaa Ranskan Metzissä pelattavaan ATP-kisaan. Turnauksen ensimmäisellä kierroksella tiistaina suomalaispelaaja kaatoi Jiri Leheckan.

Ottelu päättyi suoraan kahdessa erässä lukemin 6-4, 6-4.

Toisella kierroksella Emil ottaa mittaa joko Evan Furnessista tai Aleksander Bublikista.

Turnauksen ykkössijoitettu on tenniksen maailmanlistan nelonen Daniil Medvedev, ja palkintorahaa on liossa yhteensä runsaat 534 000 euroa.

Viimeksi Ruusuvuori oli ottanut ATP-kiertueella otteluvoiton 15. elokuuta. Silloin hän oli J.J. Wolfia parempi Cincinnatissa.

Wolf-voittoa seurasivat tappiot Marin Ciliciä, Adrian Mannarinoa ja Jack Draperia vastaan.

Voiton makuun Ruusuvuori tosin pääsi jo menneenä viikonloppuna, kun Suomi kaatoi Davis Cupissa Uuden-Seelannin. Ruusuvuori otti kaksi kaksinpelivoittoa sekä nelinpelivoiton Harri Heliövaaran kanssa.

Grand Slam -kausi on ohi, mutta loppukaudella on vielä paljon huipputason tennistä tiedossa.

Ohjelmassa on lukuisia ATP 250 -turnauksia, ATP 500 -turnaukset Tokiossa, Nur-Sultanissa, Wienissä ja Baselissa sekä Masters-turnaus Pariisissa. Viimeinen huipputason tapahtuma on ATP-lopputurnaus, joka käydään tällä kertaa Torinossa.