Ruusuvuorella ihana revanssin paikka Stockholm Openissa

Suomen tenniksen kaksinpeliykkönen Emil Ruusuvuori pelaa tällä viikolla Stockholm Openissa.

Ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori (ATP-52) saa vastaansa Joao Sousan. Portugalilainen on tenniksen maailmanlistalla sijalla 67.

Juuri Sousa oli se pelaaja, joka katkaisi Ruusuvuorelta tien ensimmäiseen ATP-turnausvoittoon. Aiemmin tänä vuonna Emil eteni loistavasti loppuotteluun Intian Punessa, mutta Sousa voitti kolmessa erässä ja vei turnaustittelin.

Mikä olisikaan makeampaa kuin ottaa revanssi, vieläpä pohjoismaalaisella maaperällä?

Vedonlyöntikertoimien valossa Ruusuvuori on tiistaina käytävän kamppailun selvä ennakkosuosikki. Veikkauksella hänen otteluvoittajakertoimensa on 1,18 (kansainvälisillä listoilla noin 1,22) ja Sousan vastaava 4,25 (4,72).

Tilanteeseen huvittavan sivujuonen luo se, että Ruusuvuori ja Sousa pelasivat parina Tukholman nelinpelissä. Kaksikko hävisi ensimmäisen kierroksen ottelunsa.

Harri Heliövaara ja hänen nelinpeliparinsa Lloyd Glasspool avasivat voitokkaasti Stockholm Openissa. He kaatoivat parin Leo Borg – Simon Freund lukemin 6-3, 6-2.

Tällä viikolla tenniksen ATP-kiertuetta pelataan myös Antwerpenissa ja Napolissa.

Antwerpenissa ykkössijoitettu on Hubert Hurkacz, ja palkintorahaa jaetaan runsaat 648 000 euroa. Napolissa ykkössijoitettu on Pablo Carreno-Busta ja palkintorahapotti 612 000 euron suuruinen.

Tenniksen WTA-kiertue on vauhdissa Guadalajarassa ja Rouenissa.

Meksikon Guadalajarassa on tosi kyseessä, sillä siellä pelataan 2,5 miljoonan dollarin arvoinen WTA 1000 -sarjan kisa. Paula Badosa aloittaa ykkössijoitettuna.

Ranskan Rouenissa käydään huomattavasti maltillisempi turnaus, jossa palkintorahaa on liossa 115 000 dollaria. Ykkössijoitettu Harriet Dart kaatoi avauskierroksella Darja Snigurin suoraan kahdessa erässä.