Ruusuvuori komeasti puolivälieriin Stockholm Openissa

Suomen tenniksen kaksinpeliykkönen Emil Ruusuvuori iski torstaina puolivälieriin Stockholm Openissa.

Ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori (ATP-52) kohtasi Joao Sousan. Portugalilainen on tenniksen maailmanlistalla sijalla 67.

Ruusuvuori vei ottelun nimiinsä suoraan kahdessa erässä. Tulos oli 6-3, 6-2.

Ensimmäisessä erässä Ruusuvuorella oli hieman vaikeuksia saada ykkössyöttöä ruutuun, mutta hän hoiteli setin yhden syötönmurron turvin. Toisessa erässä myös Sousa pääsi murron makuun, mutta Emil vastasi kolmella breikillä ja eteni selkeään voittoon.

Tiistainen voitto oli Ruusuvuorelle makea revanssi, koska juuri Sousa oli se pelaaja, joka katkaisi suomalaiselta tien ensimmäiseen ATP-turnausvoittoon. Aiemmin tänä vuonna Emil eteni loistavasti loppuotteluun Intian Punessa, mutta Sousa voitti kolmessa erässä ja vei turnaustittelin.

Ruusuvuori kohtasi seuraavaksi Jiri Leheckan. Lehecka (20 vuotta, ATP-77) kaatoi Grigor Dimitrovin kolmen erän jännitysottelussa. Ruusuvuori ja Lehecka kohtasivat Metzissä aiemmin tänä vuonna. Ruusuvuori voitti 6-4, 6-4.

Torstaina Ruusuvuori oli jälleen vahvempi. Hän eteni puolivälieriin voitolla, joka varmistui lukemin 6-2, 6-2.

Maanantaina Harri Heliövaara ja hänen nelinpeliparinsa Lloyd Glasspool avasivat voitokkaasti Stockholm Openissa. He kaatoivat parin Leo Borg – Simon Freund lukemin 6-3, 6-2.

ATP- ja WTA-tennisturnaukset viikolla 42

Tällä viikolla tenniksen ATP-kiertuetta pelataan myös Antwerpenissa ja Napolissa.

Antwerpenissa ykkössijoitettu on Hubert Hurkacz, ja palkintorahaa jaetaan runsaat 648 000 euroa. Napolissa ykkössijoitettu on Pablo Carreno-Busta ja palkintorahapotti 612 000 euron suuruinen.

Tenniksen WTA-kiertue on vauhdissa Guadalajarassa ja Rouenissa.

Meksikon Guadalajarassa on tosi kyseessä, sillä siellä pelataan 2,5 miljoonan dollarin arvoinen WTA 1000 -sarjan kisa. Paula Badosa aloittaa ykkössijoitettuna.

Ranskan Rouenissa käydään huomattavasti maltillisempi turnaus, jossa palkintorahaa on liossa 115 000 dollaria. Ykkössijoitettu Harriet Dart kaatoi avauskierroksella Darja Snigurin suoraan kahdessa erässä.