Ruusuvuori kaatoi US Open -menestyjän – välieriin

Suomen tennisykkönen Emil Ruusuvuori kohtasi Frances Tiafoen Stockholm Openin puolivälieräottelussa perjantaina.

Ruusuvuori ja Tiafoe olivat kohdanneet kerran aikaisemmin. Toronton-turnauksen karsinnoissa viime vuonna suomalaispelaaja voitti suoraan kahdessa erässä.

Sittemmin Tiafoe on nostanut tasoaan oleellisesti, ja tämän syksyn US Openissa hän eteni aina välieriin asti. Yhdysvaltalainen olikin perjantaisen puolivälierän ennakkosuosikki.

Suomalainen oli kuitenkin täyttä rautaa ja voitti puolivälieräottelun pelein 6-1, 6-2. Välierävastustaja on Stefanos Tsitsipas.

Ruusuvuori oli voittanut Tukholmassa aiemmin Joao Sousan ja Jiri Leheckan. Tiafoe oli puolestaan kaatanut Elias Ymerin.

Harri Heliövaara ja hänen nelinpeliparinsa Lloyd Glasspool ovat edenneet välieriin. Semifinaalivastustaja on kaksikko Cressy-Olivetti.

ATP- ja WTA-tennisturnaukset viikolla 42

Tällä viikolla tenniksen ATP-kiertuetta pelataan myös Antwerpenissa ja Napolissa.

Antwerpenissa ykkössijoitettu on Hubert Hurkacz, ja palkintorahaa jaetaan runsaat 648 000 euroa. Napolissa ykkössijoitettu on Pablo Carreno-Busta ja palkintorahapotti 612 000 euron suuruinen.

Tenniksen WTA-kiertue on vauhdissa Guadalajarassa ja Rouenissa.

Meksikon Guadalajarassa on tosi kyseessä, sillä siellä pelataan 2,5 miljoonan dollarin arvoinen WTA 1000 -sarjan kisa. Paula Badosa aloitti ykkössijoitettuna, mutta hän kärsi tappion Victoria Azarenkalle.

Ranskan Rouenissa käydään huomattavasti maltillisempi turnaus, jossa palkintorahaa on liossa 115 000 dollaria. Ykkössijoitettu Harriet Dart kaatoi avauskierroksella Darja Snigurin suoraan kahdessa erässä, mutta putosi neljännesvälierissä.