Jos Holger Runen nimi ei vielä soita kelloa, on korkea aika tutustua

Tanskan nuori tennistähti Holger Rune iski näyttävästi jatkoon Pariisin Masters-turnauksessa.

Rune kohtasi Pariisin hallikisassa vanhan ketun, Stan Wawrinkan. Wawrinka hallitsi ottelua konkarin ottein pitkiä aikoja ja pääsi kolmesti ottelupallotilanteeseen, mutta lopuksi nousivat Runen kädet kohti hallin kattoa.

Lopputulos oli 4-6, 7-5, 7-6.

Rune, 19, on edennyt laajaan tennistietoisuuteen viimeistään tämän vuoden aikana. Tanskalaisteini pelaa todella energistä tennistä ja pystyy sekoittelemaan erilaisia aineksia kiinnostavasti. Tiistaisessakin ottelussa nähtiin esimerkiksi yllättäviä pysäytyslyöntejä ja rohkeita verkolle nousuja.

Wawrinkaa vastaan Rune näytti, että henkistä kovuutta löytyy. Hyvän fysiikan omaava urheilija tarvitsee kärsivällisyyttä ja tiukempaa keskittymiskykyä, sillä innokkuus tuottaa vielä liikaa turhia virheitä.

Seuraavaksi Rune kohtaa Hubert Hurkaczin. Pariisissa käydään kelloklassikko Rolexin sponsoroimaa 5,4 miljoonan euron kisaa, ja ykkössijoitettu on Carlos Alcaraz.

Suomen Emil Ruusuvuori hävisi karsinnoissa eikä selviytynyt pääsarjaan.

Pariisin-turnaus on miesten ammattilaiskiertueen viimeinen tapahtuma ennen ATP-lopputurnausta.

Rune: Tennisosaamista Tanskasta

Tanskan Gentoftessa syntynyt (29.4.2003) Rune on tehnyt tulemista jo pidemmän aikaa. Vuonna 2019 hän voitti Ranskan avoimien poikien turnauksen ja nousi junioreiden maailman ykköseksi.

Vuonna 2020 Rune ryhtyi ammattilaiseksi. Seuraavana vuonna hän kipusi jo 200 parhaan joukkoon tenniksen maailmanlistalla. Sadan parhaan joukkoon hän ponnisti tammikuussa 2022.

Rafael Nadalia ja Roger Federeriä ihaileva Rune viihtyy massakentillä ja kovilla kentillä. Hänen suosikkiturnauksensa on Ranskan avoimet. Oikeakätinen pelaaja käyttää kahden käden rystylyöntiä.

– Olen yleisesti ottaen iloinen kaveri. Rakastan tennistä ja tykkään matkustaa turnauksiin. Pyrin pelaamaan aggressiivista tennistä, eikä pelialustalla ole niin väliä, Rune sanoi vuonna 2021.

ATP-kiertueella Rune (ATP-18) on voittanut turnaukset Tukholmassa ja Münchenissä, molemmat tänä vuonna. Hän saavutti nykyisen ja parhaan rankinginsa 31. lokakuuta.